Motosiklet yarışı ölümle bitti

Fethiye ilçesinde, motosikletle yarış yapan gençlerden biri sürücü kursu eğitim aracına çarptı. Üzerinde “yetişemezsen el salla” yazılı motosikletin 17 yaşındaki sürücüsü hayatını kaybetti. Kazayı duyan ailesi olay...

Motosiklet yarışı ölümle bitti

Fethiye ilçesinde, motosikletle yarış yapan gençlerden biri sürücü kursu eğitim aracına çarptı. Üzerinde “yetişemezsen el salla” yazılı motosikletin 17 yaşındaki sürücüsü hayatını kaybetti. Kazayı duyan ailesi olay yerinde sinir krizleri geçirdi.

Kazada, sürücü belgesi almak için eğitim alan genç kız ile araç eğitmeni hafif şekilde yaralanıp Fethiye Devlet Hastanesinde müşahade altına alındılar.

Fethiye’de özel bir sürücü kursu, Değirmenbaşı mevkiindeki sürücü eğitim alanında kursiyerlerine direksiyon eğitimi vermeye başladı. Bir süredir sürücü belgesi almak için müracaat eden Duygu Bilgiç (24) de sürücü kursuna ait 48 GZ 871 plakalı otomobille kurs öğreticisi Mustafa Karaahmetoğlu idaresinde eğitim almaya başladı. Saat 11.00 sıralarında kurs öğreticisi ile sürücü Duygu Bilgiç, ‘U’ dönüşü yapmak isterken Üzümlü istikametinden hızla gelen Ümit Aykın(17) idaresindeki motosiklet şoförün bulunduğu kapıya çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü genç kaza yerinde can verdi.

Kazada ölen gencin motosikletinde “Yetişemezsen el salla” yazısı dikkat çekti. Kazanın duyulmasının ardından baba Salim Aykın ile anne Sultan Aykın ve diğer yakınları kaza yerine koştu. Sultan Aykın, oğlunun kaza yerindeki halini görünce baygınlık geçirdi. Anne Sultan Aykın ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ve polis ile jandarma olay yeri inceleme ekipleri kaza yerinde güvenlik önlemi aldı.

Kazadan önce ihbar geldi

Kazadan önce bir vatandaş olası bir kazanın önlenmesi için durumu jandarmaya bildirdi. ‘Motorla hız yapıyorlar’ ihbarını Eldirek köyünde alan jandarma ekibi, Değirmenbaşı mevkiine hareket etti. Ancak jandarma Değirmenbaşı mevkiine ulaşamadan ölümlü kaza haberi geldi.

Motoru satarak borç ödeyeceklerdi

Sürücü kursu usta öğreticisi Mustafa Karaahmetoğlu, direksiyon eğitimi verirken kaza yaşandığını belirterek "Ben kendim bizzat bu alanın direksiyon eğitim alanı olduğu gençlerin hız yaptığını bildiren ve önlem alınması gerektiğini anlatan dilekçeyi ilgili yerlere vermiştim. Direksiyon eğitim alanının bir başka yere taşınması istenmişti. Red cevabı gelmiş. Bu yolda hemen her gün devamlı gençler hız yarışı yapıyor. Bu günde hız yapıldığı ile ilgili jandarmaya ihbarda bulunulmuş 30 yıldır ehliyet sahibiyim 15 yıldır eğitim veriyorum. İlk kez böyle bir kazayla karşı karşıya kaldım” dedi.

Mustafa Göztepe isimli vatandaş ise, motosiklet sürücüsü Ümit Aykın’ın kendi işyerinde inşaat kalıp işçisi olarak çalıştığını, hız yaptığına inanmadığını belirterek “babasının bir borcunu bu gün motosikleti satarak kapatacağını, bin 400 TL’ye bir kişiyle anlaştığını söylemişti” diye konuştu.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.