Motosiklet Gürültüsü ortadan kaldırılacak

Fethiye’de gürültü kirliliğine neden olan motosikletlerin yerli ve yabancı turistlerle halkı rahatsız etmemesi için Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından toplantı düzenlendi.Toplantıya motosikletlerin egzozların da...

Motosiklet Gürültüsü ortadan kaldırılacak

Fethiye’de gürültü kirliliğine neden olan motosikletlerin yerli ve yabancı turistlerle halkı rahatsız etmemesi için Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından toplantı düzenlendi.

Toplantıya motosikletlerin egzozların da değişiklik yapılması ve yüksek ses çıkarttırılması nedeniyle ilçede bulunan motosiklet tamircileri ile motosiklet satıcıları ve sanayide çalışan gençler de katıldı.

Toplantıya katılanlara biri nizami, diğeri egzozu açılmış iki motosikletle gösteri yapıldı. Aradaki desibel farkı açıkça görülürken, tamirciler ve yetkililer, “Egzozlarda değişiklik yapılası gerekir. Cezai müeyyideler gerçekleştirilmelidir” diye konuştu.

Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Taşkıran, Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve trafik yetkililerinin de katıldığı toplantıda konuşan, Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Taşkıran, “Turizm bölgemizde motosiklet ve araçların modifiye değişikliği yapılarak gürültü kirliliğini yaratmalarını önlemek istiyoruz. Motosikleti gayri nizami hale sokturan, bu işi yapan herkesi buradan uyarıp, motosikletin nizami olarak kullanılmasını sağlatmak amacındayız” dedi.

Toplantıda konuşan Türkiye Enduro Şampiyonu Serkan Özdemir, Türkiye’nin en iyi motokros alanının Fethiye Esenköy’de bulunduğunu belirterek, gençlerin caddelerde gürültü çıkartarak akrobasi hareketleri yapmamalarını, motokros alanında yapmalarını istedi.

Gönüllü Trafik Eğitmeni Nuri Kıvrak ile AKUT Gönüllüsü Alp Göcekli de “Açık egzoz motora ve sürücüye zarar verir. Kaskı da kendimiz için takmalıyız. Burada hepimize görev düşüyor. Sürücü eğitimleri çok önemli” dedi.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.