Moldova Büyükelçisi’nden MUSİD’e ziyaret

Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Muğla’daki ziyaret ve temasları çerçevesinde Muğla Sanayi İşadamları Derneği’ni de ziyaret etti.Moldova Büyükelçisi Sayın Igor  Bolboceanu bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere...

Moldova Büyükelçisi’nden MUSİD’e ziyaret

Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Muğla’daki ziyaret ve temasları çerçevesinde Muğla Sanayi İşadamları Derneği’ni de ziyaret etti.

Moldova Büyükelçisi Sayın Igor  Bolboceanu bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere geldiği Muğla’da Muğla Sanayici İşadamları Derneği’ni de ziyaret etti.  Büyükelçi, BOLBOCEANU 2012 yılında fahri konsolos olarak seçilen dernek başkanı  Sami Çoban’la  açılacak olan Muğla’daki yeni konsolosluk binası için yer tespiti yapıp fikir alışverişinde bulunurken,  ilerleyen zamanlarda Bodrum ve Fethiye’de şubeler açmak istediklerini belirtti.

MUSİD’ in misafirperverliğinden çok memnun kalan büyükelçi duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Ziyaretlerinin olumlu geçtiğini belirten Büyükelçi Bolboceanu;  “Yapılan görüşmelerin tek seferlik değil devamlılığının olması en büyük temennimizdir. Ayrıca Türkiye ile Moldova arasındaki engellerin bir an önce kalkmasının ve vizesiz geçişlerin olması için hükümet olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. En kısa sürede dernek üyelerimizin ülkelerinde bulunup iş gezilerini yapmasını da ayrıca rica etti. Türk insanın  deneyiminden yararlanmak istiyoruz, Türkiye’ ciddi bir şekilde büyüme ivmesi göstermekte bu ivmenin başlıca sebeplerinden biri ise TUSKON’ dur.” Dedi.

MUSİD Başkanı Sami Çoban ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken; “ Türkiye’yle Moldova arsındaki karşılıklı ilişkilerin daha da gelişmesi için elimizden geleni  yapmaya hazırız. TUSKON üyesi olarak karşı tarafa güven vererek çalışmak en büyük prensibimizdir. Yaptığımız işler karşılıklı güvenle olursa hem dostluklar hem de ticaret büyük bir hızla ilerler. Bizde MUSİD olarak oradaki iş adamlarını ticaret yapmak için şehrimize davet diyoruz.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.