Modern Zamanda Manevi Problemler

Yatağan Müftülüğü ve ilçe merkezinde bulunan 5 Kur'an kursu tarafından organize edilen 'Modern Zamanda Manevi Problemler' adlı konferans, Yatağan Belediyesi Sinema Salonu'nda düzenlendi.Konferansta konuşan Yatağan Müftüsü Şahabettin...

Modern Zamanda Manevi Problemler

Yatağan Müftülüğü ve ilçe merkezinde bulunan 5 Kur'an kursu tarafından organize edilen 'Modern Zamanda Manevi Problemler' adlı konferans, Yatağan Belediyesi Sinema Salonu'nda düzenlendi.

Konferansta konuşan Yatağan Müftüsü Şahabettin Yılmaz; “İnternet ve modern teknoloji sayesinde dünyanın öbür ucundaki kişilere ulaşan insanımız üst komşusuna ulaşamaz hale geldi” dedi.

kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, katılımcılara seslenen Yatağan Müftüsü Şahabettin Yılmaz'ın manevi problemlere vurgu yaparak yakın çevreden örnekler vermesi dikkat çekti.

Konuşmasında; sıkıntı, stres, bencillik, bireysellik, paylaşmama gibi konuların zamanımızın en önemli manevi problemleri arasında yer aldığının altını çizen Şahabettin Yılmaz “Hucurat Suresi”nden örnekler vererek, takvanın önemine vurgu yaptı ve; “Modern çağın sunduğu imkanlar ile birlikte yaşanan problemlerin şekli ve boyutu da değişiyor. Örneğin internet ve modern teknoloji sayesinde dünyanın öbür ucundaki kişilere ulaşan insanımız üst komşusuna ulaşamaz hale geldi” ifadeleriyle dikkat çekti.

Ayrıca Şahabettin Yılmaz Yatağan'ın çok şanslı bir ilçe olduğunu da belirterek; “Türkiye'nin hafız birincileri, ezan birincileri, ikincileri bu ilçede görev yapıyor. Bu çok büyük bir şans. Bu kişiler Türkiye'nin en büyük camilerinde, şehirlerinde görev yapabilecek kapasitede ama Yatağan'ı tercih ediyorlar” dedi.

Şahabettin Yılmaz'ın konuşmasının ardından, Kur'an Kursu Öğreticilerinin sunduğu Kur'an tilaveti ve ilahilerle devam eden programda, 'Modern zamanda manevi problemler' adlı konuşmasıyla programa renk getiren Sevdegül Çekiç, Kur'an'da ve İslam'da Kadın'ı tanımlarken Hanım sahabelerden örnekler verdi. Konuşmasının devamında, Nur Suresi ve Nisa Suresi'nden örnekler veren Çekiç, toplumda kadının ve erkeğin üstlenmesi gereken sorumlulukları hatırlattı. Kur'an Kursu öğreticilerinin okuduğu ilahilerle devam eden program, yapılan dua ile son buldu.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.