Model Uçak kursuna büyük ilgi

Türk Hava Kurumu Türk Kuşu Genel Müdürlüğü işbirliği ile Fethiye Türk Hava Kurumu Şubesi'nce düzenlenen 'Radyo Kontrollü Model Uçak' kursu büyük ilgi gördü.THK Fethiye Şubesi salonundaki kurs, Türk Kuşu Genel Müdürlüğü’ne...

Model Uçak kursuna büyük ilgi

Türk Hava Kurumu Türk Kuşu Genel Müdürlüğü işbirliği ile Fethiye Türk Hava Kurumu Şubesi'nce düzenlenen 'Radyo Kontrollü Model Uçak' kursu büyük ilgi gördü.

THK Fethiye Şubesi salonundaki kurs, Türk Kuşu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Eskişehir İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi Başkanlığı’ndan Radyo Kontrollü Model Uçak öğretmenleri Altuğ Arkan ve Aydın Aydeniz tarafından veriliyor.

THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya kurs hakkında yaptığı açıklamada; “Radyo Kontrollü Model Uçak kursumuza 16 kursiyer katılıyor. Kursumuz iki aşamalıdır. Birincisi 19-29 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılacak Radyo Kontrollü Model Uçak başlangıç kursu, ikincisi de; 30 Kasım 9 Aralık tarihleri arasında birinci kursta başarılı olan kursiyerlere yönelik Radyo Kontrollü Model Uçak tekamül kursudur. Kursumuzun ilk 2 günü ders ve simülatör geri kalanı ise Ovacık Mikrolayt Kalkış Sahasında uçuş eğitimidir. THK Fethiye Şubesi olarak Radyo Kontrollü Model Uçakçılığı Fethiye’de yaygınlaştırmaktır. Hedefimiz ise; Fethiye’ye Radyo Kontrollü Model Uçak pisti kazandırmak. İleride Fethiye’de uluslar arası Funn-Fly yarışmaları düzenlemektir. Bilindiği gibi yıllardır Fethiye’de yaptığımız çeşitli faaliyetler ile havacılığı sevdirmek, benimsetmek için çalışıyoruz. Şayet bu amaçlarımıza ulaşırsak Her yıl Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan Radyo Kontrollü Model Uçak yarışmasının bir ayağı da Fethiye’de yapılmış olacak” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.