MİTİNG ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un Ortakent-Yahşi’de ki mitingi bir demokrasi şölenine dönüştü. Tosun, burada 4 bin kişiye seslendi.MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun'un Ortakent-Yahşi'deki mitingi,...

MİTİNG ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un Ortakent-Yahşi’de ki mitingi bir demokrasi şölenine dönüştü. Tosun, burada 4 bin kişiye seslendi.

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun'un Ortakent-Yahşi'deki mitingi, tam bir demokrasi şölenine döndü. Yaklaşık 4 bin kişilik coşkulu bir kalabalık tarafından doldurulan meydanda hep bir ağızdan şarkılar söylendi, bayraklar coşkuyla sallandı. Başkan Mehmet Tosun, Bodrum Belediyesi'nin personeline maaş ödeyememesinin kendisine fatura edilmek istendiğini belirterek, "Bizim Bodrum Belediyesi'ne su borcumuz yok, Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği'ne var. Su paralarıyla Bodrum Belediyesi'nin personel maaşlarını ödemen hukuken mümkün değil. Ayrıca Bodrum Belediyesi'nin Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği'ne 1.5 milyon borcu var, önce onu ödesinler." dedi, Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği'nin bütçesiyle köylere seçim yatırımları yapıldığını anlatan Başkan Mehmet Tosun, "Bu paralarla siyaset yapmayacaklarının taahhüt etsinler, o borcu hemen ödeyelim." diye konuştu.

Şahbaz'a Teşekkür ederek başladı

Kalabalığın coşkulu alkışları ve tezahüratları eşliğinde sahneye çıkan Başkan Mehmet Tosun ise, konuşmasına Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz'a teşekkür ederek başladı. Başkan Mehmet Tosun, "Ortakent-Yahşi Beldemizde daha önce yapılamayan, 2009 seçimlerinden beri altyapıdan üstyapıya, kanalizasyon çalışmasından, arıtma tesisinin yapımına, bu yolların, belediye binasının yapımına varana kadar, Ortakent-Yahşi Beldemizi modern, çağdaş belediyecilik hizmetleriyle tanıştıran, saygıdeğer kardeşim, belediye başkanımız Mehmet Onur Şahbaz'a, bizi mahcup etmediği için, sizi mahcup etmediği için teşekkür ediyorum. Meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Su Borçları Meselesine Açıklık Getirdi

Başkan Mehmet Tosun, Bodrum Belediyesi'nin ödenemeyen personel maaşlarının kendisine fatura edilmek istendiğini belirterek, "Sayın belediye başkanımız, 'Belde belediyelerimizin Bodrum Belediyesi'ne su borcu var, ben personelin maaşını ondan dolayı ödeyemiyorum' diyor. Bir defa belde belediyelerinin su borcunun olduğu yer Bodrum Belediyesi değil, Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği, Bodrum Belediyesi de oraya üye. Şimdi, Bodrum Belediyesi'nin maaşları ödeyememesinin Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği ile bir alakası var mı? Yok. Peki, belde belediyeleri haricinde Bodrum Belediyemizin kullandığı sulara yönelik Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği'ne borcu var mı? Var. Ne kadar; 1.5 milyon TL. Önce o borcu ödesinler, sonra da belde belediyeleri ödesin, kimse kusura bakmasın!" diye konuştu.

Belediyeler Birliği Parasıyla Siyaset

Başkan Mehmet Tosun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Başkanı olduğunuzda orada su paralarından toplanan gelirlerle Bodrum'un köylerine gideceksiniz, yol yapacaksınız, seçim arifesinde siyaset yapacaksınız, hatta mezarlıkların duvarına bile tabela asacaksınız, o yaptığınız yollara 'Bodrum Belediyesi tarafından yapılmaktadır' diyeceksiniz, Belediyeler Birliği'nin esamesi okunmayacak, siyaset yapacaksınız, biz de size para ödemeye devam edeceğiz... Böyle bir şey yok saygıdeğer hemşehrilerim."

"Konacık Belediyesi'nin de Bodrum Belediyesi'ne değil, Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği'ne 1 milyon TL borcu var." diyen Başkan Mehmet Tosun, "Bodrum Belediyesi'nin borcundan daha az. Siyaset yapmayacaklarını, seçim aracı olarak kullanmayacaklarını taahhüt etsinler, hemen yatıracağız. Yani Bodrum Belediyesi'nde maaş alamayan arkadaşlarımızın maaşlarının ödenmesi, belde belediyelerinin su borçlarından gelecek parayla ödenmesi mümkün değil; Belediyeler Birliği ayrı, Bodrum Belediyesi ayrı... Her zaman olduğu gibi, bu konuda da dedikodu yapıyorlar. Bırakın bunları, proje üretin, belediyeyi doğru yönetin, başınız dik, alnınız açık bir şekilde, hizmet için yola çıkın." diye konuştu.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.