MİSİAD İftar Yemeğinde Uygur Türkleri anıldı

Milliyetçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Bodrum Şubesi üyeleri, Ramazan ayında oruç tutup namaz kıldığı için cezalandırılan Uygur Türklerinin yaşadığı zulme dikkat çekti.Milliyetçi Sanayici ve İşadamları...

MİSİAD İftar Yemeğinde Uygur Türkleri anıldı

Milliyetçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Bodrum Şubesi üyeleri, Ramazan ayında oruç tutup namaz kıldığı için cezalandırılan Uygur Türklerinin yaşadığı zulme dikkat çekti.

Milliyetçi Sanayici ve İşadamları Derneği-MİSİAD Bodrum Şubesi, Bitez Balıkçısı'nda bir İftar yemeği düzenledi. MİSİAD Şube Başkanı Derya Kürkçüoğlu'nun ev sahipliğindeki iftar yemeğine, MİSİAD Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı. İftarda, Bodrum Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Recep Akkuş ile Muğla Türk Ocakları Başkanı Hüseyin Akar da hazır bulundu. Safir Otel havuz başında düzenlenen iftar yemeğinde Türk bayrağı ile birlikte Doğu Türkistan bayrağının da yer alması dikkatlerden kaçmadı.

MİSİAD Şube Başkanı Derya Kürkçüoğlu, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan katliamları protesto ettiklerini belirterek "Dünyanın gündeminde olan bu konuya dikkat çekmek istedik" diye konuştu.

Milliyetçi Sanayici ve İşadamları Derneği'nin henüz 9 ay önce kurulmuş bir dernek olmasına rağmen kurumsal kimliğini hızla tamamladığını ve sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da örgütlenmeye devam ettiğini belirten Kürkçüoğlu, şöyle konuştu: "MİSİAD, hızla büyüyen bir sivil toplum kuruluşu oldu. Uzun yıllar önce kurulmasına rağmen MÜSİAD'ın bugün 41 şubesi bulunuyor ancak biz 9 ay içinde 43 şubemizin kuruluşunu tamamladık. Ayrıca 8 farklı ülkede de örgütlendik. Bizi gururlandıran bu başarımızı, basın mensubu arkadaşlarımızla da paylaşmak istedik"dedi

MİSİAD Başkanı Kürkçüoğlu, dernek olarak hem Türkiye'de hem de Bodrum'da önemli sosyal sorumluluk projelerini yaşama geçirmeyi planladıklarını, bunları yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

İftar etkinliğinde, Ressam Dilek Kaynak kendi yaptığı bir Atatürk portresini, Ülkücü İşçiler Derneği Şube Başkanı Recep Akkuş da Türkiye haritasının yer aldığı bir tabloyu MİSİAD Başkanı Kürkçüoğlu'na hediye etti. Bu arada Dilek Kaynak'ın Eylül ayında Bodrum'da şehit aileleri yararına bir resim sergisi açmayı planladığı öğrenildi.

Bu haber toplam 146 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.