Minik Oktay destek bekliyor

Maddi güçlük nedeniyle ameliyat olamayan 2 yaşındaki Oktay Bencik’in ailesi destek bekliyor.Milas’ta doğuştan gelen rahatsızları nedeniyle el ve ayaklarını sağlıklı olarak kullanamayan 2 yaşındaki Oktay Bencik, ‘Tam Gün’...

Minik Oktay destek bekliyor

Maddi güçlük nedeniyle ameliyat olamayan 2 yaşındaki Oktay Bencik’in ailesi destek bekliyor.

Milas’ta doğuştan gelen rahatsızları nedeniyle el ve ayaklarını sağlıklı olarak kullanamayan 2 yaşındaki Oktay Bencik, ‘Tam Gün’ yasası nedeni ile üniversite hastanelerinde tedavi olamadı. Tedavisine özel bir hastanede başlanan ve ailesinin 10 bin lira kredi çekerek ilk ameliyatını olan küçük Oktay’ın yapılması gereken ikinci ameliyatı maddi imkânsızlıklar nedeniyle tehlikeye girdi. Küçük Oktay’ın birbirine yapışık ve yumuk durumdaki el ve ayak parmaklarının birbirinden ayrılması, sol ayak bileğinin düzelebilmesi 12 yaşına kadar bir dizi ameliyatlardan geçmesi gerekiyor.

İlk ameliyatı oldu

İzmir’de 9 Eylül Üniversitesi Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Servisi’nde yapılacak bir dizi ameliyat ile durumunun düzelebileceğini öğrenen aile, 7 yaşına kadar yapılacak operasyonlara bir an önce başlanmasını istedi. Ancak ailenin karşısına bu sefer ‘Tam Gün’ yasası çıktı. ‘Tam Gün’ yasası nedeniyle ameliyat özel bir hastanede yapıldı ve devlet desteği olmadan Oktay bebeğin ameliyat masraflarını ailesi üstlenmek zorunda kaldı. Bencik ailesi İzmir’de 2011 yılının Kasım Ayı’nda özel bir hastanede oğlu için gerçekleşen ameliyat masrafını olan 10 bin lirayı ise kredi çekerek ödeyebildi. İzmir’de gerçekleşen ameliyat ile küçük Oktay’ın sağ, sol eli ile sol ayağında bulunan yapışık parmakları gerçekleşen ameliyatla birbirinden ayrıldı. 12 yaşına kadar bir dizi ameliyat geçirmesi gereken küçük Oktay’ın ikinci ameliyatı için maddi sıkıntılar baş gösterince Bencik ailesi çaresiz kaldı.

Aile yardım eli bekliyor

Ameliyatların belirli periyotlar ile okul dönemine kadar devam edeceğini belirten Osman Bencik, ikinci ameliyatın önümüzdeki ay içinde yapılması gerektiğini ancak maddi sıkıntılar nedeni ile çaresiz olduğunu söyledi. SSK’lı olmasına rağmen ameliyatların özel hastanelerde yapılması nedeniyle devlet desteğinden faydalanamayan baba Osman Zeki Bencik, bu kez TBMM’ye bir mektup yazarak oğlunun durumunu anlattı ve devlet desteğinden yararlanmak için kendisine yardım edilmesini istedi.

Osman Zeki Bencik şunları söyledi:“Çok talihsiz bir durumla karşılaştık. Şöyle ki ameliyatların yapılacağı o tarihlerde hükümetimiz tam gün yasası adı altında kanunlar çıkartınca hiç bir üniversiteye ameliyatımızı yaptıramadık. Bütün bu konunun uzmanı profesörler ameliyatı hastanede değil özel hastanelerde yapılabileceğini söylediler. Bu konu sadece bir veya iki ameliyatla çözümlenebilecek bir sorun olmadığını hatta çocuğun tam olarak düzelinceye kadar yaklaşık 10-12 yaşına kadar bir dizi ameliyatlar geçireceğini doktorumuz tarafımızdan bize söylendi. Eğer bu ameliyatları yaptıramazsam evladımız sakat kalacak. Bu konuda yardım bekliyorum.”

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.