Minik ellerden Ebru sanatı

Yavuz Merih Ulubay tarafından Madenler İlkokulu öğrencilerine Ebru Sanatının çeşitli teknikleri anlatıldıktan sonra uygulamalı çalışmalar yapıldı.Yapılan çalışmalarda; ebru sanatının tarihçesi, ebru ustaları, ebru çeşitleri...

Minik ellerden Ebru sanatı

Yavuz Merih Ulubay tarafından Madenler İlkokulu öğrencilerine Ebru Sanatının çeşitli teknikleri anlatıldıktan sonra uygulamalı çalışmalar yapıldı.

Yapılan çalışmalarda; ebru sanatının tarihçesi, ebru ustaları, ebru çeşitleri ve kullanılan malzemeler hakkında bilgiler verildikten sonra uygulamaya geçildi.

Okulda öğrenim gören 147 öğrenci gruplara ayrılarak her öğrenci ile bire bir çalışma yapıldı. Uygulama sırasında öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtlayan Ulubay,öğrenci ve öğretmenlerin yoğun ilgisinden memnuniyet duyduğunu ve başka okullarda da bu tür çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Okul yönetimince, öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaların daha sonra açılacak bir sergide sergileneceği öğrenildi.

Yavuz Merih Ulubay, 2003 yılından bu yana Muğla Belediyesi bünyesinde başlattığı Ebru Atölyesi çalışmalarını, Menteşe Belediyesi bünyesinde Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde devam ediyor.

Ulubay, tamamen gönüllülük esasına göre faaliyetini sürdüren "Ebru" dükkânındaki satışlardan elde edilen gelir ile Muğla ili ve ilçelerindeki okullarda ücretsiz olarak ebru sanatını tanıtıp, ebru sanatının geçmişini ve felsefesini anlatıyor.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.