Milyonluk tarihi eser operasyonu

Muğla’da jandarma ekipleri son yılların en büyük tarihi eser operasyonunu gerçekleştirdi. Ele geçirilen 1 milyon TL değerinde Bizans, Roma, Greek ve Yunan dönemine ait tarihi eserlerin arasında som altından kolye ve Yunan mitolojisinde...

Milyonluk tarihi eser operasyonu

Muğla’da jandarma ekipleri son yılların en büyük tarihi eser operasyonunu gerçekleştirdi. Ele geçirilen 1 milyon TL değerinde Bizans, Roma, Greek ve Yunan dönemine ait tarihi eserlerin arasında som altından kolye ve Yunan mitolojisinde ‘Barış Tanrısı’ olarak bilinen gümüşten yapılmış Athena heykeli de bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, Muğla bölgesine yüklü miktarda tarihi eser getirildiği ihbarını alan Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Muğla-Marmaris karayolu Gülağzı mevkisinde tarihi eser kaçakçılarının kullandığı 48 SL 087 plakalı otomobili beklemeye başladı. Sabah erken saatlerde Gülağzı Kavşağı’na gelen araç durduruldu. Araçta bulunan M.Ç. (34), M.Ü. (47) ve G.S.’nin (53) üzerlerinde ve araçta yapılan aramalarda, ön koltuğun alt bölümünde küçük bir deri çanta ele geçirildi. Çantada piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan Yunan dönemine ait 15 adet gümüş sikke, Bizans dönemine ait 8 adet bronz para, Bizans, Roma ve Greek dönemine ait 183 adet bronz para, 4 adet bronzdan yapılmış kurşun haç, 3 adet yüzük, 2 adet altın küpe, 2 adet bronz küpe, 2 adet gümüş küpe, 4 adet gümüş kolye, 1 adet taştan yapılmış yüzük taşı, 21 adet insan ve hayvan figürleri ile heykel ve bronz objeler, 21 adet kil ve topraktan yapılmış heykelcik, 1 adet som altından yapılmış kolye ve üzerinde 38 adet değerli taşlardan yapıldığı tahmin edilen boncuk ve üzerinde yine değerli taşlardan yapıldığı tahmin edilen 15 taş boncuklu som altından kolye bulundu. Gözaltına alınan zanlılardan M.Ç.’nin Konya, M.Ü.’nün Muğla’nın Yatağan ilçesi ve G.S.’nin de Tunceli doğumlu olduğu öğrenildi. Tarihi eserlerin Marmaris’e götürüleceği ve buradan da Muğla kıyı şeridinden yurt dışına kaçırılarak satılacağı ileri sürüldü.

Gözaltına alınan 3 zanlı ile kullandıkları araç İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Sorgulamaları devam eden zanlılar, daha sonra Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilecekler.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.