Milli Şair, Yatağan’da anıldı

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Yatağan İlçesinde etkinlik gerçekleştirildi. 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolaysıyla Yatağan Kaymakamlığı İlçe...

Milli Şair, Yatağan’da anıldı

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Yatağan İlçesinde etkinlik gerçekleştirildi. 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolaysıyla Yatağan Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Cumhuriyet Ortaokulu tarafından  ortaklaşa olarak düzenlenen etkinlik Belediye Sinema Salonunda gerçekleştirildi.

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Garnizon Komutanı Engin Ocak, Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen öğrenci ve vatandaşların katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Gökbörü Aslan yaptı. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan tiyatro gösterisi sahnelendi. Günün önemi ile ilgili şiirler okundu İstiklal Marşı konulu oratoryo ilgiyle izlendi. İlçe  okulları arasında düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Garnizon Komutanı Engin Ocak, Belediye Başkanı H. Haşmet Işık tarafından verilmesiyle etkinlik sona erdi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.