Milli Eğitim-Dershane işbirliğinde sınav

Muğla’da ilk defa merkezi yazılılarla Hazırlık Sınavı Milli Eğitim ve Özel Dershanelerin işbirliğinde yapıldı. Sınavda başarı gösteren öğrenciler ödüllendirildi.Bu yıl ilk defa uygulamaya konulan ve Bakanlık tarafından...

Milli Eğitim-Dershane işbirliğinde sınav

Muğla’da ilk defa merkezi yazılılarla Hazırlık Sınavı Milli Eğitim ve Özel Dershanelerin işbirliğinde yapıldı. Sınavda başarı gösteren öğrenciler ödüllendirildi.

Bu yıl ilk defa uygulamaya konulan ve Bakanlık tarafından 8. Sınıflara yönelik yapılacak sınav öncesi Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dershaneler işbirliğinde deneme sınavı yapıldı. Sınavda başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

Merkezi yazılılara hazırlık amacı güden sınavdaki amacın öğrencilerin heyecanını yenmeleri ve kendilerini sınav öncesi sınamaları olduğu açıklandı. Dershaneler adına konuşan Final Dershanesi Müdürü Ali Coşkun, ilk defa Muğla’da Milli eğitim ve Özel Dershaneler işbirliğinde deneme sınavı gerçekleştirildiğini söyledi.

Ödül töreninde konuşan Muğla İl Milli eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, “Bu sene 8. sınıflarda orta öğretim geçiş sınavlarında bir değişiklik yapıldı. Bu sistem sadece Muğla için değil, ülke genelinde aynı saatlerde uygulanıyor. Bu yılki sınavda 6 ve 7. sınıflardan soru kesinlikle olmayacak. Sadece Eylül ayından sınav tarihine kadar verilen derslerden sınava tabi tutuldular. Amaç, bu sınavlar ile öğrencilerin heyecanını en aza indirmekti. Yönetmelik gereği bu sınavlar zaten öğretmenler tarafından yapılacaktı. Her öğretmen haftalık ders programının yoğunluğuna göre, çok ders varsa üç tane, az ise iki tane sınav yapacaktı. Bakanlık üç sınavdan ikincisini ben yapacağım diyerek bu sınavı üstlendi. 6 temel dersten Perşembe ve Cuma günü olacak şekilde bu öğrenciler sınava girecek. Öğrencilerimizin heyecanını yenmesi için dershanelerimiz ile ortak bir çalışmayla giderek böyle bir deneme sınavı yapıldı. Buradan Muğla merkezdeki tüm dershanelerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Deneme sınavında Hasan Bingölbali birinci gelirken, Çağlar Kurt ikinci oldu. Sınavlarda Görkem Ayten, Gamze Tuğba Avcı, Ege Tölek ve Yağmur Akarken isimli öğrencilerde aynı puanla üçüncülüğü paylaştılar. Birinci olan öğrencinin ödülünü Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar verirken, diğer öğrencilerin ödüllerini de Dershane müdürleri verdi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.