MİLLİ EĞİTİM DAYANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Vali Özer Türk Toplantı salonunda yapıldı.Haber MerkeziToplantıya Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Vali Yardımcısı Faruk...

MİLLİ EĞİTİM DAYANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Vali Özer Türk Toplantı salonunda yapıldı.

Haber Merkezi

Toplantıya Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mustafa Volkan Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güvençer, “ Son derece insani, bizden bizimle ilgili olan ve Allah’a çok şükür sorunlarına rağmen umutla bakabileceğimiz, bize bir çerçeve sunan konuyla ilgili bir aradayız. Doğrusunu isterseniz ne kadar asık yüzlü, ciddi formal, formata uygun toplantılarda yapsak böyle ideal bir takım notlarda çıkarsak hedeflerde koysak resmi çerçevede; bir mevzuat sınırlamaları, iki ekonomik kaynak yetersizliği, üç yönetici ve uygulayıcı arkadaşlarımızın liyakatleri vesairesi yapacaklarımızı belirliyor. Biz burada neler söylesek de zaten olabilecekler oluyor. Gururla söylüyorum bütün eksikliklere ve ihtiyaçlara rağmen kurumsal anlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası mevzuatı bakanlık yapısından başlayarak en ücra köşedeki köy okulundaki öğretmenimizin gayretine kadar bence oldukça nitelikli başarılı bir performans sergiliyor. Öncelikle bunu takdir etmeliyiz ki bu bize motivasyon versin. Ama bu takdir ve teşekkürden dolayı sorunları görmemezlikten gelmemeliyiz. Elbette yapılması gereken yapılabilecek çok fazla şeyler var. Eğitim olunca konuşulacak çok şey var. Hepimiz bu konuyla ilgili olduğumuz ve katkı sunma konusunda gönüllü olduğumuz için buradayız. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Vali Güvençer’in konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Çınar, Muğla eğitimine ilişkin rakamsal bilgiler, bir önceki toplantıda değerlendirilen kararlar ve o toplantıdan sonra alınan mesafe, toplantıda dile gelen görüş ve önerilerden hangilerin değerlendirmeye alınarak bugüne gelindiği ile ilgili sunum yaptı.

Sunumun ardından Vali Güvençer, hem bugüne kadar yapılanlar hem de bundan sonra yapılması gerekenler konusunda katılımcıların görüşlerini aldı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.