MİLLETVEKİLİ ÖZCAN AVŞAR OVASI SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas’a bağlı Avşar Mahallesi’nde yaşanan su baskınları dolayısıyla ekili arazilerin sular altında kalmasını TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Özcan, “Avşar halkı nerdeyse yağmur...

MİLLETVEKİLİ ÖZCAN AVŞAR OVASI SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas’a bağlı Avşar Mahallesi’nde yaşanan su baskınları dolayısıyla ekili arazilerin sular altında kalmasını TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Özcan, “Avşar halkı nerdeyse yağmur yağmasın duasını çıkacak hale gelmiştir” dedi.

SİNEM KAPLAN

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Avşar Mahallesi’nde yaşanan su baskınlarıyla dolayısıyla ekili arazilerin sular altında kalmasını CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Özcan, “Son yıllarda yağmurların yağması ile birçok insanın yağması için dua ettiği bir dönemde Avşar halkı nerdeyse yağmur yağmasın duasını çıkacak hale gelmiştir” dedi.

“TARLALAR GÖLE DÖNDÜ”

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, “Milas ilçemizin en verimli arazilerinin(tarlaların) bulunduğu Avşar Ovası Milas Havaalanının kuzeyinde Avşar mahallemizin güney kısmında bulunmaktadır.1980, 1990, 2000’li yıllarda Pamukçuluğun yaygın biçimde yapıldığı dönemlerde dekar başına çok yüksek verimin alındığı bilinmektedir. Bu güzelim ovamızda son zamanlarda yaygın biçimde Tarla balıkçılığı yapılmaktadır. Tarla balıkçılığın dışında kalan yaklaşık 1000-1500 dönüm tarlalarda ise Mahallelimiz kendi ihtiyaçları ile hayvanlarının besi ihtiyacını karşılamak maksadıyla Arpa, buğday, yulaf ve mısır gibi ekinleri(mahsulleri) ekmektedirler. Ne var ki son yıllarda yağmurların yağması ile birçok insanın yağması için dua ettiği bir dönemde Avşar halkı nerdeyse yağmur yağmasın duasını çıkacak hale gelmiştir. Son haftalardaki yağmurlarla beraber tarlaları göle dönmekte, ektikleri ekin daneleri çürüyerek erimektedir. Mahsul alamadıkları için zarar etmekten ziyade henüz işin başında tarla sürümü ve tohum masrafları zararlarını kat be kat artmaktadır. 1960’lı yıllarda bu ovada DSİ ıslah çalışması yapmasına rağmen bugünkü sorun meydana gelmiş durumdadır. Vatandaşlarımızın bu konunun  (Avşar Ovasının göl olmaktan kurtarılması) çözümü konusunda şahsıma başvurmaları sonucunda Tarım Orman Bakanına bir soru önergesi vererek göreve davet ettim. Bu konu çözümleninceye kadar da gerekli tüm girişimleri yapacağımın bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

“Avşar Mahallesi Muğla ili Milas ilçesinin bir mahallesidir. Milas ovasının en verimli topraklarına sahip olan bu mahallemizin Avşar ovası her yıl yağan yağmurlar sonucunda adeta göl haline gelmekte, bunun sonucunda tarlalarını ekmiş bulunan arazi sahipleri ekilen danelerin çürümesi sonucunda büyük zararlara uğramaktadır. Bu bağlamda;

1-Avşar ovasının bu durumdan(Göl) kurtarılması için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

2-Avşar ovasının bu durumuna hangi etkenler neden olmaktadır?

3-Bu yıl ekilen tarlalardaki tohumlarının erimesi sonucu meydana gelen zararları karşılamayı düşünüyor musunuz?”

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.