Milletvekili Ergun: “Parlamenter sisteme dönülmeli"

İyi Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Prof. Dr. Metin Ergün, beraberine İlçe Başkanı Sadet Kocasarı ile birlikte Yatağan’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı hükümet...

Milletvekili Ergun:  “Parlamenter sisteme dönülmeli"

İyi Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Prof. Dr. Metin Ergün, beraberine İlçe Başkanı Sadet Kocasarı ile birlikte Yatağan’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştiren Ergün, sistemin yeniden parlamenter sisteme dönmesi gerektiğini belirtti.

Mustafa Aktaş

İyi Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergün, beraberine İlçe Başkanı Sadet Kocasarı ile birlikte Çarşamba günü Yatağan’da esnaf ziyaretlerinde bulundu esnafların sorunlarını sıkıntılarını dertlerini dinledi.

Ergün temasları sırasında yaptığı açıklamada, “Türkiye’de, 2018 yılından sonra, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle sosyal, siyasal,  düşüş yaşanmaktadır. Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik sorunu yaşanmaktadır. Bu sistemden sonra halkımız yüzde 29 fakirleşmiştir. Kurumlara hukuka güven azalmıştır. Dünyada Türkiye tarımda kendi kendine yeten ülke iken tüm tarım ürünlerini dışardan alır duruma gelmiştir. Dışardan ürün almada birinci olduk. Tarafsızlık kalktı. Kamu kurumlarını yabancı şirketlere satıp ta milli ve yerli den söz edilmez. Türkiye en yakın zamanda tekrar parlamenter sisteme dönmelidir” dedi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.