Milas’ta, üstyapı çalışmaları bitmek üzere

Milas Belediyesi’nin yaklaşık iki yıl önce  yağmur ve kanalizasyon hatlarının birbirinden ayrılması için başlatılan büyük altyapı çalışmalarının tamamlanması ile başlatılan üst yapı çalışmalarında, ilçenin...

Milas’ta, üstyapı çalışmaları bitmek üzere

Milas Belediyesi’nin yaklaşık iki yıl önce  yağmur ve kanalizasyon hatlarının birbirinden ayrılması için başlatılan büyük altyapı çalışmalarının tamamlanması ile başlatılan üst yapı çalışmalarında, ilçenin bir çok bölgelerinde sona gelindi.

Üstyapı kapsamında gerçekleştirilen kilitli parke taşı döşemesi, yol ve kaldırım çalışmaları ile asfalt çalışmaları tamamlandı.

Milas Belediyesi olarak bu şehre hizmet etmeyi kendilerine görev edindiklerini belirten Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Şehrimizin genelinde yürüttüğümüz üstyapı çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Milas tarihinin en önemli çalışmalarından biri olan şehrin alt yapı yapım işi tamamlandı. Şehir merkezinde gerçekleştirilen üstyapı çalışmaları kapsamında kentin önemli kısımları sıcak asfalt malzemesi ile kaplandı, kaldırım olmayan mahallelerde ise kaldırımlar yapıldı ve yollar kilitli parke taşları ile döşendi.  Üstyapı çalışmaları, bundan sonraki nesiller için yapılan bir yatırım. Milaslılar çok sıkıntı çekti. Sıkıntılardan bir bir kurtuluyoruz. Bunun için de sevinçliyiz. Milas modern şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Üstyapı çalışmaları kapsamında ana arterler Sıcak asfalt kaplama ile, yine proje kapsamında bulunan tüm mahallelerimizde kilitli parke taşları ile yol ve kaldırım yapım çalışmaları tamamlanmıştır.

Çalışmalarımız sadece merkez mahallelerimizde değil kırsal mahallelerimizde de devam ediyor.Güllük ve Bafa mahallerimizde modern parklar yaratarak halkımızın hizmetine sunduk.İmkan ve olanaklarımız çerçevesinde diğer tüm mahallelerimize de hizmet götürmeye çalışıyoruz.Bu kapsamda birçok mahallemizde yol genişletme, sathi asfalt kaplama ve bozuk alanlarda parke döşeme çalışmalarımız oldu. Milas Belediyesi olarak belki de son 30 yılda yapılan tüm hizmetleri biz geçtiğimiz 2 yıla sığdırdık. Çalışmalarımız plan ve projelerimiz doğrultusunda 2016 yılında da aralıksız devam edecek.”

“Büyükşehir’i bekliyoruz”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ın içindeki ön önemli bazı ana yolların ise Büyükşehi’rin sorumluluğunda olduğundan ve henüz bunların yapımı tamamlanmadığından, Milas Belediyesi’nin yaptıklarının da görünmediğini belirtti ve “Halilbey Bulvarı ve Atatürk Bulvarı ile İnönü Caddesi, Sanayi Caddesi ve Nazmi Akdeniz Caddesi’nden Hastaneye kadar olan caddenin yapımı Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda. Buralarla ilgili güzel bir proje çalışması yürütüldüğünü biliyoruz. Projenin tamamlandığı ve ihale aşamasında olduğunu bize bildirdiler. Bize de bir sunum yapacaklar. Sanırım önümüzdeki hafta başında yapacaklar. Bizim de söyleyeceklerimiz olabilir bu yeni proje için. Bunun akabinde ihaleye çıkılıp çalışmalar başlayacak. Güzel bir proje olduğu belirtiliyor. Halilbey Bulvarı ve Atatürk Bulvarı için bir proje hazırlanmış. Bunun uygulaması yapılacak. İnönü Caddesi, Sanayi Cadesi ve Nazmi Akdeniz’den Hastane’ye kadar olan cadde ise sıcak asfalt yapılacak. Bu sene bu yolların yapımı da bittiğinde, çok farklı ve geleceğe dönük, pek çok sıkıntıdan arınmış bir Milas’ta yaşayabileceğimizi söyleyebiliriz. O zaman, bizim şimdi yaptıklarımız da daha görünür hale gelecektir. Bundan sonra, altyapı sorunları çok büyük ölçüde bitirilmiş bir Milas’ta, yeni üstyapı hamlelerimizi hızla sürdüreceğiz” dedi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.