MİLAS’TA SUSAM TOHUMU DAĞITILDI

Muğla’nın Milas İlçesinde "Ören Bölgesinde Susam Üretimini Geliştirme ve Teşvik Projesi" kapsamında üreticilere susam tohumu dağıtıldı.“Gökova Susamı” ile ün salan Muğla’da, Milas İlçesi Ören Mahallesi susam üretiminde...

MİLAS’TA SUSAM TOHUMU DAĞITILDI

Muğla’nın Milas İlçesinde "Ören Bölgesinde Susam Üretimini Geliştirme ve Teşvik Projesi" kapsamında üreticilere susam tohumu dağıtıldı.

“Gökova Susamı” ile ün salan Muğla’da, Milas İlçesi Ören Mahallesi susam üretiminde uzun yıllara dayanan susam üretimi tecrübesine sahip. Bu sebeple ihracatta pazar açığı olan susama olan yoğun talep   "Ören Bölgesinde Susam Üretimini Geliştirme ve Teşvik Projesini" başlattı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nce desteklenen  “Ören Bölgesinde Susam Üretimini Geliştirme ve Teşvik Projesi” kapsamında 130 kilogram susam tohumu dağıtıldı. Tohum dağıtımına Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu katıldı.  Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü patenti ile geliştirilmiş, yüzde yüz yerli, 130 kg susam tohum üretici ile buluştu. 600 alanda üretim yapılacak susama talep ve ilgi büyük oldu.

Üreticinin uzun yıllara dayanan susam tarımı tecrübesi değerlendirmek,  marka niteliği bulunan başta “Gökova Susamı” olmak üzere susam çeşitlerinin üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla dağıtılan tohumlarla,  önemli bir adım atılmış oldu.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.