Milas’ta muhtarlıklar denetleniyor

Milas’a bağlı Köy ve Mahalle Muhtarlıkları, Milas Kaymakamlığınca oluşturulan denetim komisyonu tarafından iş ve işlemleri 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 31 ve 36. maddeleri gereğince denetleniyor.Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin...

Milas’ta muhtarlıklar denetleniyor

Milas’a bağlı Köy ve Mahalle Muhtarlıkları, Milas Kaymakamlığınca oluşturulan denetim komisyonu tarafından iş ve işlemleri 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 31 ve 36. maddeleri gereğince denetleniyor.

Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı’nın Milas’ta göreve başladığı yıldan bu yana devam etmekte olan denetimler sürüyor. Sene başlarında sorunların tespiti ve çözüm yolları, sene sonunda ise yapılan çalışmalar, harcamalar, verilen yardımların yerinde harcanıp harcanmadığı ve gelir gider kontrolü şeklinde yapılmakta olan denetimlerde bu yılda sona gelindi.

Denetim Komisyonu Milas İlçe Yazı İşleri Müdürü Refik Koçi, Milas İlçe Özel İdare Müdürü İsmet Üstek, Kaymakamlık Mahalli İdareler Şefliğinde görevli Bilgisayar İşletmeni Serap Tireli ve Büro Memuru Veli Karadağ, İlçe Özel İdare Memuru Orhan Daşel’ den oluşan denetim komisyonu Kaymakamlık ve Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait araçlarla her gün belirli güzergahtaki köylere giderek denetimlerini gerçekleştiriyor.

Bu denetimler kapsamında 07 Aralık 2012 tarihinde Dere köy, Yoğunoluk Köyü, Kalem Köy ve Pinar Köyüne giden komisyon bu köylerdeki denetimlerini gerçekleştirdi.

Komisyon, bir süredir devam eden denetimler kapsamında 70 köye giderek denetimlerde bulundu. Bu denetimler kapsamında köylere giden ve kısa bir süre önce Milas’ta göreve başlayan İlçe Yazı İşleri Müdürü Refik Koçi ise Milas’ı, köylerini, muhtarları ve vatandaşları daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtti.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.