MİLAS'TA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Milas'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle “Engelleri Sporla aşıyoruz” sloganı adı altında özel sporculara sportif etkinlik gerçekleştirildi.Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Belediyesi Spor Kulübünün 3 Aralık Dünya...

MİLAS'TA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Milas'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle “Engelleri Sporla aşıyoruz” sloganı adı altında özel sporculara sportif etkinlik gerçekleştirildi.Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Belediyesi Spor Kulübünün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle “Engelleri Sporla aşıyoruz” sloganı adı altında özel sporculara sportif etkinlik açılışı bugün gerçekleştirildi. Eğitmenliğini Özel Sporcular Spor Eğitmenleri Berhal Oral ve Mustafa Arıkan’ın yaptığı Özel sporculara sportif etkinlik Milas Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi, Milas Belediye Spor Kulübü ve Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinliğe Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy ve Milas M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Metin Kaya ve engelli vatandaşlarla birlikte aileleri de katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde böyle bir etkinliğin gerçekleşmesinin daha da anlam kazandığına dikkat çeken Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat:” Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler için daha farklı bir önemi vardır. Çünkü spor, zaten yaşamlarında birçok engelle karşılaşan ve bu engellerin yarattığı stresle birlikte yaşayan engelli bireylere, yeni bir pencere açabilmektedir. Engelleri birlikte aşmak için bundan sonra da vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak, çevreye uyumlarını sağlayacak, üretkenliklerini arttıracak, yaşamlarına kalite katacak birçok çalışmamız devam edecektir. Bu konuda toplumsal duyarlılığın, bilinç düzeyinin artmasına katkıda bulunacağı inancıyla engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi.

Başkan Tokat’ın ardından kısa bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Fuat Gürel tüm engelli vatandaşların gününü kutlayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlik yapılan konuşmaların ardından engelli öğrencilerden oluşan gösterinin sunulması ve daha sonrasında gösteri yapan öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.