Milas’ta AÖF sınavı isteniyor

Milas’ta ikamet eden Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Muğla il merkezinde gerçekleştirilen sınavların Milas’ta da yapılması için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.Öncülüğünü Muhammet Dönmez ve Yunus Emre Demirtaş’ın...

Milas’ta AÖF sınavı isteniyor

Milas’ta ikamet eden Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Muğla il merkezinde gerçekleştirilen sınavların Milas’ta da yapılması için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

Öncülüğünü Muhammet Dönmez ve Yunus Emre Demirtaş’ın yaptığı açıköğretim fakültesi öğrencileri bir sosyal paylaşım sitesinde kurdukları “AÖF Sınavları Milas’ta yapılsın” grubuyla destek arayışına başladı. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünün geçtiğimiz yıl sınavların Fethiye ilçesinde yapılması kararından yola çıkan öğrenciler, Bodrumlu adayların da Milas’a taşınarak, sınav nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin sonlanmasını istedi.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının yıllardır il merkezinde yapılması ve sınavların erken saatlerde olması nedeniyle çok sayıda arkadaşlarının trafik kazalarında yaralanarak, ciddi mağduriyetler yaşanmasını engellemek amacıyla sosyal paylaşım platformları üzerinden girişimlerini sürdürüyor.

“Harcadığımız akaryakıtla 2 okul yapılırdı”

Sadece 5 yılda bu sınav için harcanan akaryakıt bedeliyle şimdiye kadar 2 okul yapılabileceğini savunan öğrenciler, sosyal paylaşım sitesinden şu bildiriyi paylaştı: “Birçok arkadaşımız ulaşım sorunu nedeniyle öğrenimini yarıda kesmektedir. Bizim önerimiz YGS, KPSS ya da ehliyette olduğu gibi Bodrumlu adayların da Milas'a nakledilerek, sınavların ilçemizde yapılmasıdır. Bunun için gereken desteğin oluşturulmasıyla yetkilileri harekete geçmeye davet ediyoruz. Fethiye bunu başardı, biz de başarabiliriz. Sınavların Milas’ta yapılması Bodrumlu arkadaşlar için de büyük avantaj. Bodrumlu adaylar da bizimle birlikte sınava girsin. Özel otomobilleri olan arkadaşlarımız yalnızca eğitim alabilmek için her gün binlerce lira yakıt bedeli ödüyor. Dolmuş kullanan arkadaşlarımızın çektiği çileyi bilmeyen yok. Dolmuşların uzun aralıklarla kalkması nedeniyle sınava yetişemeyen ve ödediği paralar boşa giden birçok arkadaşımız var. Milas ilçe merkezinde bulunanların haricinde, Milas’a ve Bodrum’a uzak köylerden bu sınava katılanlar da var. Ayrıca, Bodrum’un birçok belediyesi bu sınavlara ücretsiz araç kaldırıyor. Maalesef biz Milas olarak bu konuda çok şanssızız. O nedenle başlattığımız bu hareketin mutlaka sonuçlandırılması lazım”

Yetkilileri ziyaret edecekler

Sayfanın kurucuları Dönmez ve Demirtaş ise, Fethiye örneğinden yola çıkarak sınavların Milas’a taşınmasını talep ettiklerini ifade ederek; “Sesimizi daha fazla duyurabilmek açısından bazı gönüllü arkadaşlarımızdan oluşturacağımız komisyonla tek ses olabilmek için ilçemizdeki siyasi partiler, belediye başkanları, kaymakam, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve yerel basın kuruluşlarını ziyaret edeceğiz” dediler.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.