Milaslı Ülkücülerden anlamlı proje

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, sosyal sorumluluk projesi olarak hazırlanan Ocak Kart/Destek Kart’ı ve Turan Kart/Öğrenci Kart’ını tanıttı.Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür...

Milaslı Ülkücülerden anlamlı proje

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, sosyal sorumluluk projesi olarak hazırlanan Ocak Kart/Destek Kart’ı ve Turan Kart/Öğrenci Kart’ını tanıttı.

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Özler İş Merkezi’ndeki teşkilat binasında gazetecilere kahvaltı düzenledi. Teşkilat olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, “Kutlu tarihimizin bizlere verdiği sorumluluk ve şuurlu tavrımız ile üzerimize düşen görevi Hak'kı gözeterek layığı ile yerine getirmek adına çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürmektedir. Hatırlayacağınız üzere Milas Ülkü Ocakları olarak Eylül ayında 2016-2017 Eğitim ve Öğretim dönemi öncesi, ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimize yönelik ‘Ocak Kart’ adı altında giysi, ayakkabı ve kırtasiye olmak üzere bir yardım çalışması gerçekleştirmiştik. Yapmış olduğumuz o proje, bir nevi bugün hayata geçirmeye hazırlandığımız projelerimiz için bir alt yapı hazırlığı olarak da icra edilmişti.” diye konuşarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan Ocak Kart/Destek Kart’ı ve Turan Kart/Öğrenci Kart’ı tanıttı.

İhtiyaç sahibi şehit ve gazi yakını ailelere ve teşkilatta eğitim ve faaliyet gösteren öğrencilere yönelik indirimli alışveriş imkânı sağlayan projenin, “Komsusu aç iken tok yatan bizden değildir” şiarı ile gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Gönül, “Önümüzdeki günlerde hayata geçecek olan ‘Ocak Kart/Destek Kart’ı ve ‘Turan Kart/Öğrenci Kart’ı hazırlıkları, o günlerden planlanan sosyal sorumluluk projelerimizden birisidir. Uzun çalışmalar ve duyarlı, yardımsever esnaflarımız ile yaptığımız bire bir görüşmeler sonucu şekillendirdiğimiz projemiz Allah’ın izni ile 1 Nisan 2017 günü ilk dağıtımları ile hayata geçecektir. Ocak ve Turan kartlarımız projesi diğer bilinen kontör veya para yüklü yardım kartlarının aksine, bir indirim kartı olarak hayata geçecektir. İndirim kartı olarak hayata geçecek olmasının en büyük sebeplerinden birisi, içinde bulunduğumuz maddi imkânların kısıtlı olmasıdır. Fakat Ülkü Ocakları olarak maddi imkânlarımızın kısıtlı olması ise, manevi dünyamıza ışık tutacak projelerimizi hayata geçirmemize asla engel teşkil edemeyecektir. Projemiz belirli süreli olmamak ile birlikte, uzun vadede yıllarca faaliyet gösterecek olan bir çalışma olarak devamlılığını sürdürecektir.” dedi.

Kartlar dağıtılmaya başlanacak

Ocak Kart dağıtımı esnasında titiz çalışmalar yapılarak ince ayrıntıların araştırılacağını belirten Gönül, kartların hak eden ihtiyaç sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

“Kartlar muhatabına teslim edilirken kullanabilecekleri işletmelerin isim, adres ve telefon numaraları zarf içinde ailelerimize ve öğrencilerimize ayrıntılı olarak verilecektir.

Daha sonra anlaşma yapmış olduğumuz yardımsever işletme sahiplerine Ocak kart verilen ailelerin ve öğrenci kardeşlerimizin isimleri verilecektir. Bu güncellemeler aylık olarak Teşkilatımızca yapılacak olup, gelişmeler işletme sahipleri ile eksiksiz olarak paylaşılacaktır.

Aile ve öğrencilerimiz işletmelerden yaptıkları alışveriş sonucunda, İşletme sahiplerine kimlikleri ile Ocak/Turan Kart’ını ibraz ederek indirimden faydalanabilecektir.

Kartları zaruri durumlarda sadece üzerinde ismi yazılı olan ihtiyaç sahibi ailelerin veya öğrencilerimizin birinci derece akrabaları kullanabilecektir.” diyerek yardım kartları hakkında açıklamalarda bulunan Gönül, projeye destek vererek ihtiyaç sahiplerine indirimli alışveriş imkanı sağlayan esnaflardan; Recep Altıkulaç, Kerim Yıldız, Ehsan Şahin, Halil Kök, Ali Kurt, Nazmi Karcı, Mesut Şipal, Coşkun Kaçar, Mehmet Kiriş, Hüseyin Çipil, Abdülkadir İbil, Kamil Soykan, Mehmet Karabaş, Kemal Sürgün, Ufuk Çulhaoğlu, Ali Nuri Musluk, Emre Tufan, Selmin-Yavuz Yücel, Mehmet Özdemir, Ali Ölmez, Mehmet Yeniadım’a teşekkür etti.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.