Milaslı esnaflara hijyen eğitimi

Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Sezgin’in girişimi ile Temmuz ayından itibaren geçerli olan Gıda Hijyen Belgesi için Milas’ta bir eğitim semineri düzenlendi.Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Milaslı esnaflara hijyen eğitimi

Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Sezgin’in girişimi ile Temmuz ayından itibaren geçerli olan Gıda Hijyen Belgesi için Milas’ta bir eğitim semineri düzenlendi.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanlığı ile işbirliği içerisinde, ekmek üreten işyerlerinde (fırınlar) üretim, dağıtım ve pazarlama bölümlerinde ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışan tüm personeline "Temel Gıda Hijyen Eğitimi" verildi.

Eğitime, Muğla Gıda ve Yem Şube Müdürü Besim Doğan, Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Milas Gıda Maddeleri yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Tayip Kömür ile Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yanı sıra Milas’ta hizmet veren fırın işletme sahipleri ve personeli katıldı.

Muğla Turizm Otelcilik Meslek Lisesi, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Sevim Çelik tarafından Milas Ticaret ve Sanayi Odası toplantı ve Eğitim salonunda, katılımcılara hijyen konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında verilen eğitimin ardından yazılı sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan katılımcılara, 5 yıl süre ile geçerli olacak "Hijyen Eğitimi Belgesi" verileceği bildirildi.

Başkan Ayyıldız, eğitimin başarılı ve verimli geçmesinin, standart bir programa bağlanmasının ve ülke genelinde olduğu gibi Muğla'da uygulamada birlikteliğin sağlanmasını önemli bulduklarını söyledi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.