Milaslı avukatlardan protesto

İstanbul Çağlayan’daki Adliye Sarayı’nda Taksim Gezi Parkı direnişine destek veren avukatların gözaltına alınması, Milas’taki avukatlar tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.Konuyla ilgili hazırlanan basın açıklaması...

Milaslı avukatlardan protesto

İstanbul Çağlayan’daki Adliye Sarayı’nda Taksim Gezi Parkı direnişine destek veren avukatların gözaltına alınması, Milas’taki avukatlar tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.

Konuyla ilgili hazırlanan basın açıklaması Muğla Barosu Milas İlçe Temsilci Av. Levent Anıl tarafından okundu. 10 Haziran 2013 tarihinde Türkiye’nin en büyük adliyesi olan İstanbul Çağlayan adliyesinde 73 avukat meslektaşının yaka paça gözaltına alınmasını protesto ettiklerini belirten Av. Anıl açıklamasında, "Son 15 gündür ülkemizde gelişen olaylar hukuk çerçevesinde vatandaşların hak arama, demokratik tepkilerini gösterme ve çözüm yaratma çabaları için meydanlardaki protestoları, iktidarın insan yaşamını tehlikeye sokan kimyasal silahlarla bastırılmaya çalışılmıştır. AKP iktidarının başbakanı camiler kışlamız, minareler süngümüz diyebiliyorsa, Taksim, Kızılay, Gündoğdu da AKP faşizmine direnenlerindir ve bilsinler ki, bu saatten sonra bizim için her yer adliye, her yer Taksim, her yer Kızılay ve her yer Gündoğdu’dur. Bizler avukatız ama her şeyden önce halkız ve halkımız için, halkımızın en temel hakkı olan insanca yaşamın mücadelesini vermek için halkımızlayız. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını değiştirebilirler, kendilerine göre kendi çıkarlarına uygun yasalarla günü geçirebilirler ama nereye kadar ve kiminle diye bir kere olsun düşünmelerini ve halka karşı saldırmamalarını aksi durumda Mustafa kemal Atatürk’ün Bursa nutkunun koşullarının gerçekleşmesi nedeniyle direnişin yasal zeminini yaratacaklarını kendilerine anlayacaklar dilde bildiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamanın ardından Milas Adliyesi önünde toplanan Muğla Barosu’na üye avukatlar, “Avukat yoksa adalet yok”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.