“Milas’a eninde sonunda bir fakülte kurulacak”

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Ziraat Odası Başkanlığına ziyarette bulundu. Ziyarette, ziraat fakültesi yapımıyla ilgili soruları cevaplayan Gürel, “Ben eninde sonunda Milas’a bir fakülte kurulacağına inanıyorum dedi.Milas Kaymakamı...

“Milas’a eninde sonunda bir fakülte kurulacak”

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Ziraat Odası Başkanlığına ziyarette bulundu. Ziyarette, ziraat fakültesi yapımıyla ilgili soruları cevaplayan Gürel, “Ben eninde sonunda Milas’a bir fakülte kurulacağına inanıyorum dedi.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Ziraat Odası Başkanlığına ziyarette bulundu. Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Ziraat Odası Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Ziraat odası tarafından yürütülen çalışmaları Kaymakam Gürel’e aktaran Başkan Atıcı, çiftçilerin sorunlarını el birliğiyle yapılacak çalışmalarla çözülebileceğini ifade etti.

Gerektiği taktirde yardımlarını esirgemeyeceklerini dile getiren Kaymakam Gürel, yürütülen çalışmalardan ötürü Başkan Atıcı’yı tebrik etti.

Tarımın ön planda olduğu Milas’ta bir ziraat fakültesi olması gerektiğini belirten Başkan Atıcı, “Muğla’da bir ziraat fakültesi yapılacaksa bu Milas’ta olmalı ama bizim başlattığımız çalışma askıda kaldı.”dedi.

Kaymakam Gürel de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’la birlikte bu konuyu görüştüklerini belirterek, “ Rektör Beyle görüştüğümüzde, ülkemizde ziraat fakültesi sayısının fazla olması nedeniyle yeni bir ziraat fakültesinin kurulumunu YÖK’ün hoş karşılamadığını belirtti. Ancak Rektör Bey, ziraatla ilgili bölümleri kapsayan farklı bir fakülte kurma çalışmaları içerisinde olduklarını söyledi. Yani farklı bir fakülte olacak ama içinde yine bizim istediğimiz ziraatı ilgilendiren bölümler olacak.”dedi.

Bu çalışmanın YÖK tarafından kabul edildiği taktirde kendilerine düşen görevin uygun bir yerde fakülte binasını yapıp üniversiteye teslim etmek olduğunu belirten Kaymakam Gürel, “ Ben eninde sonunda Milas’a bir fakülte yapılacağına inanıyorum. Rektör Bey de bu süreci takip ediyor.”dedi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.