MİLAS’A AMBULANS TAKVİYESİ

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü iki yeni ambulansı Milas 112 Acil Servis İstasyonunun hizmetine sundu.Sağlık Bakanlığının Muğla’ya gönderdiği 10 adet ambulanstan 2 tanesi yaz dönemi çalışma yükü neredeyse iki katına çıkan...

MİLAS’A AMBULANS TAKVİYESİ

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü iki yeni ambulansı Milas 112 Acil Servis İstasyonunun hizmetine sundu.

Sağlık Bakanlığının Muğla’ya gönderdiği 10 adet ambulanstan 2 tanesi yaz dönemi çalışma yükü neredeyse iki katına çıkan Milas’a verildi. Ambulanslardan biri Milas merkeze diğeri ise Selimiye 112’de görevlendirildi. Ambulans takviyesinin yanı sıra Beçin beldesinde görev yapan 112 istasyonunda ki ambulansta 2010 model bir ambulans ile değiştirildi. Ambulansların tanıtımı için dün İlçe Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen törene; Milas

Kaymakamı Fuat Gürel, Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Duygu Sarı, Kızılay Milas Şubesi Başkanı Mustafa Gezginci, AK Parti Milas Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Levent Akyer ve 112 personeli katıldı. Törende ambulansların hayırlı olması için ada kesildi. 112 çalışanları kesilen adağın kanından ambulanslara sürerek araçların hayırlı olmasını dilediler.

Törende açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Muğla ilinin araç filosu bakımından Türkiye’deki iller arasında birinci sırada yer aldığını belirterek; “Milas’ta 6 istasyonumuzda ambulanslarımız hizmet veriyor. Yıllık vaka ve yapılan kilometreleri baz aldığımız için Milas’a iki adet tam donanımlı ambulansı verdik. Milas merkezdeki ambulanslarımızın hepsi 5 yaşını doldurmamış durumda. Bakım ve onarım masraflarımız azaldı. Vakalara daha etkin ve daha donanımlı müdahale şansına sahibiz. Bakanlığımıza, valimize ve siyasilerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım vatandaşlarımızı daha sağlıklı günler geçirirler. Umarım bu ambulanslara gerek kalmaz ama olursa da her zaman buna hazırız” dedi.

Başından geçen bir kazayı anlatan Milas Kaymakamı Fuat Gürel de son yıllarda sağlık personelinin titiz ve profesyonel bir şekilde çalıştığını söyledi. Tören sonunda Kaymakam Gürel, yeni ambulanslar hakkında İl Sağlık Müdürü Tekin’den bilgi aldı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.