Milas’a 7 ateş düştü

Önceki gün Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinde meydana gelen elim olayda Atık Su Arıtma tesisinde çalışan 6 işçi ve 1 şube müdürü metan gazı zehirlenmesinden dolayı hayatlarını kaybettiler. İlk olarak çıkan gazdan...

Milas’a 7 ateş düştü

Önceki gün Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinde meydana gelen elim olayda Atık Su Arıtma tesisinde çalışan 6 işçi ve 1 şube müdürü metan gazı zehirlenmesinden dolayı hayatlarını kaybettiler. İlk olarak çıkan gazdan zehirlenmeleri sonucu bilinçlerini kaybederek atık su havuzuna düşen 6 işçiden 2’sinin cesedine ulaşılmıştı. Diğer 4 işçinin de cesetlerine de AKUT ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları yaklaşık 5 saat sonra ulaşılabildi. Zehirlenme sonucu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan işletme müdürü de bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Haber Merkezi

Muğla’nın Milas ilçesi Güllük beldesinde sıvı arıtma tesisinde metan gazından zehirlenerek atık havuzuna düşen 6 işçinin cesedine ulaşıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan işletme müdürünün de hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 7’ye yükseldi.

Güllük beldesi Karamersin mevkisinde bulunan sıvı atık arıtma tesisinde meydana gelen elektrik arızasına müdahale etmek için atık su dolu depoya inen ve metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 6 işçinin cesetlerine yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından ulaşıldı. Atık su havuzunun tahliye edilmesinin ardından AKUT ve itfaiye ekipleri atık havuzuna düşen Yüksel Kum (46), Özcan Özkan (51), Fikret Özdemir (37), Hasan Özgür (43), Mevlüt Özbakır (48) ve Serkan Miral (27) isimli işçilerin cesetlerini tek tek 7 metre derinliğindeki depodan çıkardı.

Belli aralıklarla kendisinden önce giden arkadaşına bakmak için atık su deposuna giren işçilerin ardından son olarak depoya inen ve kendi imkanlarıyla son anda baygın olarak yukarı çıkabilen İşletme Müdürü Mustafa Öztürk de (39) Özel Bodrum Hastanesi’ndeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Atık su arıtma tesisinden çıkartılan işçilerden 3’nün cesedi 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne, diğer 3’ü ise Milas Özel İzan Hastanesi morguna kaldırıldı. Cesetlerin çıkarılması ve hastaneye götürülmesi sırasında yakınları sinir krizleri geçirdi.

Güllük Belediye Başkanı Tevfik Kırçın, tesise ilk önce Yüksel Kum isimli işçinin girdiğini söyledi. Başkan Kırçın, birbirinden haber alamayan işçilerin daha sonra belli aralıklarla kuyuya indiğini ve üzücü olayın yaşandığını kaydetti

Soruşturma başlatıldı

Atık su arıtma tesisinde metan gazından zehirlenerek 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Kaymakam Atçı, "Olay metan gazı zehirlenmesi. Metan gazı dibe çöken bir gaz. Arıtma tesisinin bacasının kapanmasıyla bir ilgisi yok. Şu an teknik bir ekip oluşturuldu. Onlar gerekli incelemeleri yapacaklar. Metan gazı oksijenden daha ağır olduğu için dibe çöküyor. Bacadan çıkıp gitme durumu yok. Dipte olan bir olay zaten. Maalesef 7 vatandaşımızı da kaybettik. Şu an ailelerle görüşüyoruz cenazesinin bir tanesinin Konya'ya gitme durumu var. Diğerlerinin aileleri karar verecek. Birkaç aile zaten Güllük'te onlarla görüştükten sonra belediye başkanımızla koordine ediyoruz. Ailelerin istekleri doğrultusunda Adli Tıp Kurumu'ndan gelme durumlarına göre gereken neyse yapılacak. Olayla ilgili soruşturma başlattık. İki müfettiş görevlendirildi" dedi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.