Milas Tarım Fuarına hazır

Milas'ta 2 - 5 Mart tarihleri arasında 8'incisi düzenlenecek Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için Milas seferber oldu. Fuarın organizatör firması olan Expolink Fuarcılık, Türkiye'nin dört bir yanından...

Milas Tarım Fuarına hazır

Milas'ta 2 - 5 Mart tarihleri arasında 8'incisi düzenlenecek Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için Milas seferber oldu. Fuarın organizatör firması olan Expolink Fuarcılık, Türkiye'nin dört bir yanından 204 firmanın stant açacağı Milas Tarım Fuarı için Türkiye genelinden 100 bin dolayında ziyaretçi beklendiğini açıkladı.

Milas'ta Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için hazırlıklar tamamlandı. Uluslararası bir nitelik kazanan ve geçen yıllardan daha renkli geçmesi beklenen fuarda bu yıl, Türkiye'nin dört bir tarafından gelecek 204 firma stant açacak. Fuarı 100 bin dolayında ziyaretçi bekleniyor.

2 - 5 Mart tarihleri arasında Milas'ta bu yıl 8'incisi düzenlenecek Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın organizatör firması Expolink Fuarcılık, Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlediği basın toplantısında fuarla ilgili hazırlıkların tamamlandığını ve uluslararası bir nitelik kazanan fuarın bu yıl çok daha renkli geçeceğini bildirdi. Basın toplantısında Expolink Fuarcılık Firmasının yönetim kurulu üyeleri Serdar Erdoğan ile Yavuz Hakbilir ile birlikte, fuarı destekleyen kuruluşlardan Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de hazır bulundular.

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Hakbilir, Milas Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için Türkiye geneline yönelik yaklaşık 10 bin davetiye dağıttıklarını, bunların 3 bininin VİP nitelikli davetiye olduğunu belirterek "Milas Tarım fuarının tanıtımına çok büyük bir önem veriyoruz. Ankara'dan ve İzmir'den Milas'a kadar karayolunu fuar afişleriyle donattık. 3 bini VİP niteliğinde 10 bin davetiye dağıttık. Bu yıl fuara 100 bin ziyaretçi bekliyoruz" dedi. Yavuz Hakbilir, Milas Tarım Fuarı için ziyaretçi sayısının artık 90 bin ile 110 bin arasına oturduğunu belirterek "Milas Tarım Fuarında her yıl katılımcı firma sayısında artış oluyor. Firmalar, stant rezervasyonları için bir yıl öncesinden başvuruda bulunuyorlar ve aylar öncesinden tüm stantlar doluyor. Bu yıl da aynısı oldu. Talep çok, ancak yerimiz yetersiz kalıyor. Bu nedenle geçen yıl fuar alanına dev çadırlar kurmak zorunda kalmıştık. Bu yıl da yine çadırlarımız olacak" dedi.

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Hakbilir, Türkiye'nin birçok yöresinde, ilinde fuarlar düzenlediklerini belirterek "Fakat bunlar arasında Milas Tarım Fuarı öne çıkıyor. Çünkü burada başta Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere çok güzel bir kurumlar arası işbirliği ve dayanışma var. Tüm kurumlar fuar için el birliği yapıyor. TARİŞ, yerini tahsis ediyor. Bu nedenle organizasyon da kusursuz işliyor. Böyle olunca ilgi de artıyor" diye konuştu.

“MİTSO desteğini sürdürecek”

Expolink Fuarcılık firmasının Milas Tarım Fuarı konusundaki gelişmeleri aktarmak üzere MİTSO'da düzenlediği basın toplantısına katılan MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, fuarın MİTSO'nun gayreti ile başladığının altını çizerek bundan sonra da desteğin hep süreceğini belirttiler. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel "Milas Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı artık Milas'ın vazgeçilmez bir değeri haline gelmiştir. Başından beri MİTSO fuara destek vermiş ve bu desteği sürdürmüştür. Bundan sonra da fuara desteğimiz sürecektir" dedi.

“Fuar alanı girişimlerimiz sürüyor”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de oda üyelerine fuara katılmaları çağrısında bulundu. Reşit Özer, "Biz fuarda yerel üreticimizin tarımdaki yeni teknolojiyi tanımasını istediğimiz kadar dışarıdan gelecek ziyaretçilere de Milas'ın ürettiği ürünleri tanıtmak istiyoruz. Bu nedenle hem sanayi hem de tarım kesiminden odamız üyelerinin fuarda daha çok yer almalarını istiyoruz. Fuarda her geçen yıl stant açan yerli firma sayısının artıyor olması bizi sevindiriyor. Milas Tarım Fuarı aynı zamanda kendi alanında Türkiye'nin en çok alışveriş yapılan 3 fuarından birisi durumunda. Bu da Milas Tarım Fuarı'nın ne kadar doğru bir yolda ilerlediğini gösteriyor. Tabi aynı zamanda Milas'ın modern bir fuar alanına olan ihtiyacını da ortaya koyuyor. MİTSO olarak Milas'a modern bir fuar alanı kazandırılması yönünde çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.