Milas Stratejik Planlama Çalıştayı yapıldı

Milas Belediyesi tarafından belediyenin gelecek 5 yılını planlamak üzere Stratejik Planlama Çalıştayı’nın ikinci toplantısı gerçekleştirildi.Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde düzenlenen 2015-2019 yılları...

Milas Stratejik Planlama Çalıştayı yapıldı

Milas Belediyesi tarafından belediyenin gelecek 5 yılını planlamak üzere Stratejik Planlama Çalıştayı’nın ikinci toplantısı gerçekleştirildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde düzenlenen 2015-2019 yılları arası stratejik planlama Çalıştayı’nın ikinci toplantısı Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda yapıldı.

Düzenlenen toplantıya; Milas Belediye Başkan Vekili Murat Yazar, Milas Belediye Başkan Yardımcısı-Stratejik Plan Hazırlama Ekibi Başkanı Faik Karagöz, Kamu Hukuku Uzmanı Erkan Karaarslan, daire amirleri ile stratejik plan hazırlama ekibi katıldı.

Çalıştayın hazırlıkları kapsamında yapılan ilk toplantının ardından kurum içinde 565 kişilik iç paydaş analizi ile kurum dışında da 177 kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, muhtarlıklar ve spor kulüplerinde  dış paydaş analizleri yapıldı.

İç ve dış paydaş analizleri sonunda ortaya çıkan görüşler düzenlenen çalıştayda ele alındı. Paydaş analizlerinin sonunda hazırlanan durum raporlarının değerlendirildiği toplantıda Kamu Hukuku Uzmanı Erkan Karaarslan, konuyla ilgili bilgilerini paylaştı.

Toplantıda, stratejik amaç ve hedeflere bağlı olarak katılımcıların görüşleriyle belediyenin misyonu ve vizyonu belirlenmeye çalışıldı. Taslak halinde 9 başlık altında belirlenen stratejik amaca bağlı olarak 37 stratejik hedef tespit edildi.

Milas Belediyesi’nin çalıştayda belirlenen taslak misyonu (varoluş gerekçesi) olarak; “İnsan odaklı ve katılımcı yönetim anlayışını esas alan, kültürü tarihi ve doğal güzellikleriyle çevreyi koruyan, mahalli müşterek ihtiyaçları etkin bir şekilde karşılayan belediye olmak” ifadelerine yer verildi.

Çalıştayda Milas Belediyesi’nin vizyonu (arzu edilen gelecek) olarak ise “tarım, turizm ve tarihi ile markalaşmış yaşam standardı yüksek çağdaş bir kent olmak” taslak metinde yer aldı.

Toplantının ardından kısa bir konuşma yapan Kamu Hukuku Uzmanı Erkan Karaarslan, “Güzel bir misyon, vizyon, amaç ve hedefler olgusu oluştu. Yapılan toplantı başarılı bir şekilde tamamlandı. Emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Milas Belediye Başkan Yardımcısı-Stratejik Plan Hazırlama Ekibi Başkanı Faik Karagöz ise Milas Belediyesi’nin ve dolayısıyla ilçenin gelecek beş yılını en iyi şekilde planlamak için ellerinden gelen özeni gösterdiklerini söyledi. İlçenin bir adım daha ileriye gitmesinde hazırlanacak olan planlamaların öneminin farkında olduklarını ve bunun için 20 kişilik bir ekip oluşturulduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Karagöz, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Karagöz,  çalıştay toplantısının ikinci ayağının başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.