Milas silbaştan olabilir!

Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin 1998 yılında kabul edilen imar planlarını düzenlediği meclis kararını iptal kararının ardından son söz Danıştay 6. Dairesi’ne kaldı. Danıştay’ın kararı onaması halinde Milas’ın imar...

Milas silbaştan olabilir!

Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin 1998 yılında kabul edilen imar planlarını düzenlediği meclis kararını iptal kararının ardından son söz Danıştay 6. Dairesi’ne kaldı. Danıştay’ın kararı onaması halinde Milas’ın imar planları yeniden hazırlanmak zorunda kalınacak.

Muğla 2. İdare Mahkemesi'nde açılan iptal davasında Milas’ın 1998 yılında kabul edilen 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planlarını düzenleyen meclis kararlarını planı yapan şirketin yeterlilik belgesi olmadığı gerekçesiyle dava kabul edildi ve iptal kararı verildi.

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Milas’ın 1998 yılında kabul edilen imar planlarını düzenleyen belediye meclis ve encümen kararını iptal etti. Kararın ardından Milas Belediye Başkanlığı mahkemenin iptal kararını Danıştay 6. Dairesi nezdinde yürütmenin durdurulması talebiyle temyize başvurdu.

Danıştay 6. Dairesi 2 Temmuz’da aldığı kararla Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin iptal kararını yürütülmesinin durdurulmasını gerektirecek bir neden bulunmadığından Milas Belediye başkanlığının yürütmeyi durdurma talebinin reddine karar verdi. Yasalara ve usule açıkça aykırı olduğu gerekçesi ile Muğla 2. İdari Mahkemesince iptal edilen Milas imar planları ile ilgili 1998 tarihli belediye meclis kararı ile 2000 tarihli belediye encümen kararlarının şehircilik ilkelerine aykırılık, 1.sınıf tarım arazileri ile zeytinlik alanların imara açılmış olması, ilgili kuruluşlardan ön izinlerin alınmamış olması, plan müellifinin yeterlilik belgesinin bulunmayışı nedenleri de dikkate alınarak, davacılar Kübra Batur ve Gülpare Yaşar’ın avukatı Mustafa Ali Mersin, Milas Belediye Başkanlığının temyiz başvurusunun, ileri sürdüğü temyiz nedenlerinin yerinde olmadığını belirterek ve Danıştay 6. Dairesi’ne Milas Belediye Başkanlığının temyiz başvurusunun reddi ile Muğla 2. İdari Mahkemesi’nin iptal kararının onanması talebinde bulundu.

İmar planlarının yeniden değerlendirilmesi konusunda son söz Danıştay 6. Dairesi’nin vereceği karara kaldı.

Planlama ve idare hukuku alanındaki uzman hukukçular Muğla 2. İdari Mahkemesi’nin iptal kararının Danıştay 6. Dairesince onanması durumunda 1998 tarihli belediye meclis kararı ile 2000 tarihli belediye encümen kararından daha sonra yapılmış bulunan tüm imar plan ve uygulamalarının da dayanak planların iptal edilmiş olması sebebi ile geçersiz olacağını ifade etti. Böyle bir durumda Milas Belediyesi’nin hukuki açıdan çok sıkıntılı ve yorucu günlerle karşı karşıya kalacağı yorumu da konunun uzmanlarınca dile getirildi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.