Milas Pazarı yer değiştiriyor

Milas’ta yeni yapılacak olan pazaryerine esnafın tepki göstermesi üzerine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve esnaf odaları başkanları pazaryerini ziyaret ederek pazar esnafına hayırlı işler dileklerini iletti.Oda başkanlarını...

Milas Pazarı yer değiştiriyor

Milas’ta yeni yapılacak olan pazaryerine esnafın tepki göstermesi üzerine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve esnaf odaları başkanları pazaryerini ziyaret ederek pazar esnafına hayırlı işler dileklerini iletti.

Oda başkanlarını da yapılacak çalışma ile ilgili bilgilendiren Başkan Tokat, yeni yönetmelikle işlerinin hayli zor olduğunu bu nedenle birkaç alternatif uygulama arasında esnaf için en hayırlı olanını seçtiklerini söyledi.

Pazar gezisi sonrası çalışmaların başlanacağı alanda basın mensuplarına da bir açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Yeni çıkan Pazar yeri yönetmeliği çerçevesinde ve ilçemizdeki Menteşe Caddesi ve pazaryerimizdeki belediyemiz tarafından düzenleme çalışmaları çerçevesinde mahallinde inceleme yapıyoruz. Oda başkanlarımızla beraber konuyu enine boyuna tartıştık, konuştuk. İlçemizin, kentimizin menfaatlerini düşünerek, ama bir yandan da esnafımızı en az şekilde mağdur edecek şekilde nasıl bir çalışma yapabiliriz onu inceliyoruz. Yeni Pazaryeri Yönetmeliği’ni oda başkanlarımızla beraber incelediğimizde bundan sonra, caddelerde, sokaklarda, meydanlarda herhangi bir şekilde Pazar kurulmayacağı ortaya çıkıyor. Zaten daha önce paylaştığımız bizim baştan beri hep hareket noktamız, caddelerde ve sokaklarda acil müdahaleleri engelleyecek şekilde ve kent trafiğini etkileyecek şekilde Pazar kurma anlayışına son vermeye çalışıyoruz. Pazaryeri Yönetmeliği artık bunu zorunlu hale getirdi. Bu zorunluluk çerçevesinde farklı alternatifler içerisinden esnafın ve vatandaşın menfaatine en uygun çözüm olarak gıda pazarıyla giyim pazarını ayrı tutmak, ancak caddelere yayılan giyim pazarını yeni açılacak alana taşımak. Caddeleri mevzuat ve hedeflerimiz çerçevesinde açmayı düşünüyoruz. Bu çalışmalar sırasında özellikle yerli esnafımızdan bize destek olmalarını bekliyoruz. Çünkü şu anda kontrolsüz olarak pazarda büyüme var. Biz bazen, esnaf mı zorda kalsın biz mi zorda kalalım düşüncesinde kendimiz zorda kalmayı seçiyoruz. Bu çalışmalara Menteşe Caddesi’yle paralel olarak Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacağız” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.