Milas, MİFAD ile tek yürek

Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD), yoğun bir katılımın yaşandığı kaynaşma yemeği düzenledi. Milas’ta yoğun olarak kutlanan Deve Güreşi, Kına Geceleri ve Yeni Milasspor Kulübü'nün düzenlediği organizasyonları...

Milas, MİFAD ile tek yürek

Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD), yoğun bir katılımın yaşandığı kaynaşma yemeği düzenledi. Milas’ta yoğun olarak kutlanan Deve Güreşi, Kına Geceleri ve Yeni Milasspor Kulübü'nün düzenlediği organizasyonları andıran gecede adeta tarihi bir gün yaşandı.

MİFAD, Milas Belediye Evlendirme Toplantı ve Düğün Salonunda katılımın yoğun olduğu bir kaynaşma yemeği düzenledi. Bin’e yakın katılımın yaşandığı geceye Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, MHP Milas İlçe Başkanı Murat Yıldırım, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partinin belediye başkan aday adayları Cengiz Özkaya ve Suat Keskin, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Yörük Türkmen Derneği Başkanı Mehmet Kara ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, ADD Milas Şube Başkanı Elif Kara, CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Mat, Milas Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ersin Köksal ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Emrah Mergen; “Çok değerli konuklarımız. Hepiniz, derneğimizin kaynaşma yemeğine hoşgeldiniz. Katılımlarınızla bizleri onurlandırdınız, gücümüze güç kattınız. Kuruluşumuzdan bugüne, ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, odalar ve kısaca kamuoyunun her kesimden çok önemli destek gördük. Verilen bu destek, bizleri daha da güçlendirmiş, çalışmalarımıza ışık tutmuştur. Bizlere yön vermiştir. Bu anlamda, bugün aramızda olan, gelemeyen ama desteklerini hiç esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi derneğimiz, 2011 yılında kuruldu. Kuruluşundan kısa bir süre sonra ilk festivalimizi yaptık. Hazırladığımız festival programı, toplumdan büyük ilgi gördü ve ardından yaptığımız ikinci festival için bize yön göstermiştir. Festivallerin dışında yurt içi ve yurt dışı festival, gezi ve kültür etkinliklerine katılarak; ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşadık. Diğer taraftan da oluşturduğumuz komisyonlar aracılığıyla, yöremize ait unutulmaya yüz tutmuş kültür değerlerini yeniden topluma kazandırmak, dahası kültür ve turizm bakanlığımızca tescilini sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Derneğimizin kuruluş amacı ve temel felsefesi, yöresel kültürümüzü korumak, yaşamasını sağlamak ve gelecek nesillere doğru bir biçimde aktarmaktır. Bu ana düşünceden asla taviz vermeyeceğiz” diyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Emekli’nin sunumunu yaptığı gecede; çocuklardan oluşan keman ve gitar, jimnastik ve bale gösterileri, halk oyunları gösterileri, Latin dansları ve Sanatçı Sinan İşvaroğlu’nun sahne aldığı konser bölümleri yer aldı. Oldukça yoğun olan Düğün Salonu, tarihi günlerinden birini daha yaşarken, gecede derneğe maddi destek sağlamak üzere çekilişler yapılarak, çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ayrıca gecede bir tablo açık arttırma yolu ile satışa sunuldu.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.