Milas Kent Müzesine bağışlar sürüyor

Çöllüoğlu Hanı içerisinde kurulması planlanan ve müze kurma çalışmalarını yürütmesi için görevlendirilen  Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr....

Milas Kent Müzesine bağışlar sürüyor

Çöllüoğlu Hanı içerisinde kurulması planlanan ve müze kurma çalışmalarını yürütmesi için görevlendirilen  Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Engin Berber’in ziyaretleri devam ediyor.

Ziyaretler kapsamında Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası’nı ziyaret eden Berber Oda Başkanı Mustafa Sezgin’e müze hakkında bilgiler aktardı ve bağışlar için yardımcı olmasını istedi.

Berber; Müzeyi Çöllüoğlu Hanının ikinci katında kurmayı düşündüklerini, alt katların ise Yöresel Zanaatkarların oluşacağı Osmanlı çarşısı gibi kullanmayı düşündüklerini söyledi.Müzenin nasıl kurulacağı ve neyi anlatacağı konusundaki çalışmaları tamamladıklarını artık bağış toplama aşamasına geldiklerini de dile getirdi.

Yapılan ziyaret için Prof.Dr. Engin Berber’e teşekkür eden Oda Başkanı Mustafa Sezgin ; Kent müzesi kurma çalışmalarını yakından takip ettiğini,Müzenin Milas için çok güzel bir uygulama olacağını ve bir an önce kurulması gerektiğini belirtti. Sezgin ayrıca Kent müzesi için bağışların toplanacağı  konusunda Basın yoluyla haberdar olduğunu ve Müze için eski eserleri toplamaya başladığını söyledi.

Sezgin Kent Belleği Müzesine eski yıllarda kullanılan ayakla sıkılarak zeytin yağı çıkartılan bir tekne bağışladı.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.