Milas Kent Müzesi için bağışlar başladı

Milas’ın tüm yazınsal ve tarihsel geçmişinin yer alacağı Kent Müzesi projesinin Çöllüoğlu Hanı içerisinde hayata geçirilmesi için Müzenin koordinatörlüğüne getirilen Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Berber’in...

Milas Kent Müzesi için bağışlar başladı

Milas’ın tüm yazınsal ve tarihsel geçmişinin yer alacağı Kent Müzesi projesinin Çöllüoğlu Hanı içerisinde hayata geçirilmesi için Müzenin koordinatörlüğüne getirilen Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Berber’in yaptığı ziyaretler sonucunda bağışlar toplanmaya başlandı.

Milas Belediyesi tarafından Çöllüoğlu Hanı içerişimde kurulma çalışmaları devam eden Kent Müzesi için gerçekleştirilen bilgilendirme ziyaretlerinin ardından kültürel değeri olan eşyalar müze için bağışlanmaya başlandı.

İlk bağışlar Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalleleri Muhtarı Recep Panay, Arasta esnaflarından terzi Mehmet Yüksek ve lokanta işletmecisi Ercan Yalçın’dan geldi.

Recep Panay müze için eski bir radyo bağışlarken, terzi Mehmet Yüksek daha önceki yıllarda kullanmış olduğu dikiş makinesini, lokanta işletmecisi Ercan Yalçın ise bakır ve döküm demirden yapılmış tabaklar hediye etti.

Bağışlanan hediyeler için Teşekkür eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Fotoğrafından, gazetesine, giyim eşyasından ev eşyasına, her türlü objeye ihtiyacımız var. Buranın zengin bir müze olmasını istiyoruz. Bütün kültürümüzü yansıtmasını istiyoruz. Onun için oda oda bazı bölümler belirledik. Bu bölümlerde farklı temalar işlenecek, sergilenmeye değer eserlerimizi burada toplayacağız. Yörük kültürü, gaziler, geçmiş yıllarda bu bölgede yaşamış herkesim için ayrı ayrı odalar oluşturmayı amaçlıyoruz.

Öncelikle vatandaşlarımızdan gönüllülük esasına göre bizlere yapacağı bağışlarla müzemizi oluşturmak istiyoruz. Birçok müzeye baktık. Müzayedelere katılarak eserler toplamaya çalışmışlar. Bizler için bu çalışma ticari değil. Bu çalışmaya öncülük ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin bu katkılarından sonra etrafınızdaki insanlara da ulaşmanızı ve bizlerin elçisi olmanızı talep ediyoruz. İnşallah bağışlar çeşitlenerek artacaktır ve hep birlikte el birliğiyle ilçemize güzel bir müze kazandıracağız”dedi.

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.