Milas Halısı Sümerbank’tan alınacak!

Milas, Zeytinyağı’ndan sonra şimdi de Milas Halısı’nın Coğrafi İşaretini almak için çalışmalara başladı. Milas Halısının haklarını elinde bulunduran Sümer Holding’ten devralınması için MİTSO tarafından girişimler...

Milas Halısı Sümerbank’tan alınacak!

Milas, Zeytinyağı’ndan sonra şimdi de Milas Halısı’nın Coğrafi İşaretini almak için çalışmalara başladı. Milas Halısının haklarını elinde bulunduran Sümer Holding’ten devralınması için MİTSO tarafından girişimler başlatılırken, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer bu konuda her türlü destek ve katkının sağlanacağını söyledi.

Muğla ve ilçelerinde son dönemlerde Coğrafi İşaretler konusunda önemli adımlar atılıyor. Milas Zeytinyağı’nın Coğrafi İşaretinin alınmasının ardından şimdi de dünyaca ünlü Milas Halısının coğrafi işareti için girişimler başlatıldı. Milas Halısının coğrafi işaret hakları Sümer Holding’in elinde bulunuyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MİTSO)ziyaret eden AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, . Milas halılarının coğrafi işaret haklarının bu hakları elinde bulunduran Sümer Holding'ten MİTSO'ya devri için gereken desteğin verileceğini söyledi.

Ziyaret sırasında MİTSO'nun çeşitli konulardaki çalışmalarını anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "Zor olanı başararak Milas zeytinyağına coğrafi işaret aldık. Şimdi sırada Milas halılarının coğrafi işaret patent haklarının Sümer Holding'ten devralınması var. Bu konuda sürdürdüğümüz girişimler sonucunda yapılan yasa değişikliği ile devir hakkı tanındı. Ancak yasayla ilgili yönetmelik henüz yürürlüğe girmedi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesini beklerken biz de Sümer Holding'e devir için başvurumuzu yaptık. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

AKP Muğla Milletvekili Hasan Özyer de MİTSO'nun çalışmalarını yakından izlediğini ve bu çalışmaları takdirle karşıladığını anlatarak "Sümer holding zaten tasfiye sürecinde. Devir için bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Biz de size bu konuda gereken desteği vereceğiz" dedi.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.