Milas fotoğraflanıyor

Tarihi Milas evlerinin hayranı olan Amerikalı fotoğraf sanatçısı Lynn Gilbert, Milas’ın tarihi kültürel değerlerini fotoğraflıyor.Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Lynn Gilbert, yürüttüğü fotoğraf projeleri kapsamında...

Milas fotoğraflanıyor

Tarihi Milas evlerinin hayranı olan Amerikalı fotoğraf sanatçısı Lynn Gilbert, Milas’ın tarihi kültürel değerlerini fotoğraflıyor.

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Lynn Gilbert, yürüttüğü fotoğraf projeleri kapsamında Milas’a geldi. İçersinde halen insanların yaşadığı tarihi evleri fotoğraflayan 75 yaşındaki Amerikalı fotoğrafçı Gilbert, tarihi Milas evlerine hayran kaldı. Gazipaşa ve Firüzpaşa Mahalleleri Muhtarı Recep Panay ve Fotoğraf Eğitmeni Selahattin Çelik rehberliğinde Milas’ı gezen ünlü fotoğrafçı kısa bir şehir turu gerçekleştirdi.

Tarihi evler hakkında bilgi alarak çekimler yapan ve yaklaşık 60 yıldır geleneksel ve özgün dokulu evleri incelediğini kaydeden Gilbert , “Uzun süredir nostaljik dokuya sahip evleri inceliyorum. Fotoğraflamaya değer olarak tespit ettiğim yerleri 20 yıldır çekiyorum. Dünyanın birçok ülkesine sık sık seyahat ediyorum ve evleri, kültürel dokuları, insanı doğal yaşayışı içinde fotoğraflıyorum. Üzerinde çalıştığım bir proje için Milas’a geldim. Milas’ın tarihi dokusu beni büyüledi. Tarihi Milas evlerini ve tarihi değerlere sahip köyleri fotoğraflamak harika bir duygu” dedi.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.