“Milas Coğrafi İşaret sürecinde başarılı”

Kuşadası'nda düzenlenen ve iki gün süren çalıştayda coğrafi işaret çalıştayında MİTSO'nun Milas zeytinyağına coğraf işaret alması ve sonrasındaki süreçte AB'ye de coğrafi işaret başvurusunda bulunması büyük övgü...

“Milas Coğrafi İşaret sürecinde başarılı”

Kuşadası'nda düzenlenen ve iki gün süren çalıştayda coğrafi işaret çalıştayında MİTSO'nun Milas zeytinyağına coğraf işaret alması ve sonrasındaki süreçte AB'ye de coğrafi işaret başvurusunda bulunması büyük övgü kazandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Pazarlama Daire Başkanlığı tarafından "Coğrafi İşaretlerde Farkındalığın Artırılması Projesi" kapsamında Kuşadası'nda düzenlenen "Zeytin ve Zeytinyağı Sektöründe Coğrafi İşaretler Çalıştayı"nda Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınması ve AB'den de coğrafi işaret alınmak üzere başvuruda bulunulması büyük övgü kazandı.

Aralarında MİTSO'nun da olduğu coğrafi işaret sahibi odalarla zeytin ve zeytinyağı üretici birliklerinin katıldığı ve iki gün süren çalıştayı MİTSO adına odanın Ar-Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç temsil etti. Dış pazarlama ve tanıtım konusunda coğrafi işaretlerin sağladığı olanakların anlatıldığı çalıştayda Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Komisyonundan Ümmühan Tibet Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınması ve sonrasında izlenen çalışmalardan övgüyle söz etti. Çalıştaya katılan diğer coğrafi işaret sahibi odalara Milas'ı örnek gösteren Ümmühan Tibet "Milas, coğrafi işaret sürecinde çok başarılı" dedi.

Çalıştayın konuşmacılarından TARİŞ Temsilcisi Dr. Hakkı Çetin de konuşmasında coğrafi işaretlerin ürünlerin tanıtımında ve pazarlanmasındaki önemini vurgulayarak bir ürün için sadece Türkiye'de coğrafi işaret alınmasının yeterli olmadığını belirterek uluslararası kuruluşlardan da coğrafi işaret alınmasının önemini anlattı. Dr. Hakkı Çetin Milas'ın doğru bir yolda ilerlediğini belirterek "Az önce öğrendiğim üzere Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas zeytinyağına Avrupa'dan da coğrafi işaret almak üzere AB'ye başvuruda bulunmuş. Bu çok güzel bir gelişme, çok sevindim. Özellikle zeytinyağı sektöründe ilk AB başvurusu olduğu için de Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nı kutluyorum" dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.