Milas-Bodrum Havalimanı kiralanıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Milas-Bodrum ve 4 havalimanını "kirala-devret" modeli ile ihaleye çıkarma kararı aldı.DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Reuters'ta yer alan açıklamasında, hükümetin havayolu ulaşımında...

Milas-Bodrum Havalimanı kiralanıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Milas-Bodrum ve 4 havalimanını "kirala-devret" modeli ile ihaleye çıkarma kararı aldı.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Reuters'ta yer alan açıklamasında, hükümetin havayolu ulaşımında serbestleşme ve kamu-özel işbirliğiyle gelir artıcı faaliyetlerin artırılması politikaları çerçevesinde bu dört havalimanında ihaleye çıkma kararı aldıklarını söyledi.

İç-dış hat seferleri gerçekleştirilen dört havalimanından; Dalaman ve Milas-Bodrum'un dış hat işletmeciliği 2015 sonuna kadar özel sektörde, diğer iki havalimanın dış hat ve tamamının iç hat işletmeciliği DHMİ'de bulunuyor.

Dalaman'ın 8 milyon, Bodrum'un 7.6 milyon, Samsun'un 2 milyon ve Nevşehir'in 700,000 yıllık yolcu kapasitesi bulunuyor.

Birdal, işletme hakkı devir sürelerinin ne kadar olacağı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İhalelerle ilgili fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Bodrum ve Dalaman kesin iki ayrı ihale olacak. Nevşehir ve Samsun'un tek grup olarak birleştirilmesi olur mu; çalışıyoruz. Tüm ihalelere ciddi talep olacağını düşünüyoruz" dedi.

Bodrum ve Dalaman havalimanları dış hatlarının şu anda YİD modeliyle görevlendirilen özel şirketler tarafından işletildiğini söyleyen Birdal, ihalelerin ardından YİD süresi bitince ihaleyi kazanacak firmanın iç ve dış hatları birlikte işleteceğini belirtti.

Dalaman havalimanı dış hatlarında YDA-Turkuaz'ın ortaklığında bulunan ATM'nin 28 Nisan 2015'e ve Milas-Bodrum havalimanı dış hatlarında ise Mondial-Astaldi'nin AST.MI 2015 sonuna kadar işletme hakkı bulunuyor

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.