Milas Belediyesi proje üretmeye başladı

Avrupa Birliği Fonlarından Yararlanabilmek İçin Proje Hazırlanması eğitimi alan  Milas Belediyesi  personeli  proje üretmeye başladı.Muğla Valiliği AB ve Dış ilişkiler Bürosu görevlisi Volkan Mulcar  tarafından...

Milas Belediyesi proje üretmeye başladı

Avrupa Birliği Fonlarından Yararlanabilmek İçin Proje Hazırlanması eğitimi alan  Milas Belediyesi  personeli  proje üretmeye başladı.

Muğla Valiliği AB ve Dış ilişkiler Bürosu görevlisi Volkan Mulcar  tarafından verilen  AB (Avrupa Birliği) Projeleri Hazırlama Seminerin ardından çalışmalarına başlayan ekip proje üretmeye başladı.

Ekibin ilk projesi geçtiğimiz günlerde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından tanıtımı yapılan “Hoş Geldin Bebek” oldu.

Ek hizmet Binası Toplantı salonunda  Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz önderliğinde bir araya gelen ekip proje hakkında bilgi aldı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından geliştirilen Hoş geldin bebek  projesinin aşamaları,maliyeti,hedef kitlesi ve amacı hakkında açıklamayı Berna Avcılar yaptı. Avcılar ; Hedeflerinin 0-2 aylık 1600 bebeğe ulaşmak,her mahalleyi tek tek dolaşarak ailelere eğitim vermek olduğunu belirtti.

Toplantı sırasında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Zeynep Mat;” Bu tür projeler ile yaptığımız çalışmalardan herkesi haberdar etmek ve her kesime ulaşmak istiyoruz.Muğla genelinde en fazla iş yapıp hizmet üreten Milas Belediyesi.Fakat bunları gösterip anlatamayınca bir önemi kalmıyor.Başkanımız Muhammet Tokat bu birime çok önem veriyor.Sizlerden bu tür projeler üretmenizi bekliyoruz ve her zaman arkanızdayız”dedi. Mat ayrıca Hoş geldin bebek projesi kapsamında Hastaneler,Muhtarlar ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde olunacağını da belirtti.

Toplantının diğer konusu hayata geçirilmesi planlanan Engelli Vatandaşlara yönelik proje idi. Geliştirilen proje için 1 adet araç tahsis edilerek tamamen engelli vatandaşların kullanabileceği hale getirilecek.Projenin amacı ise Engelli vatandaşların ayağına giderek onları istedikleri yere götürüp getirmek.Ayrıca proje kapsamında Milas’ta birde engelsiz park oluşturulacak.Tamamen engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilecek park içerisinde Sosyal etkinlikler için bir adette Lokal oluşturulacak.

Yapılan görüşmelerde projelerin bitme aşamasına geldiği önümüzdeki günlerde tamamlanıp gerekli kaynak için başvuruların yapılacağı belirtildi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.