MİARGEM’den Milas Belediyesine ödül

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen "Etkin Belediye Proje Yarışmasında" Milas Belediyesi ödüle layık görüldü.Milas Belediyesi , Baltalıkapı Çevre Düzeni,Sokak Sağlıklaştırma...

MİARGEM’den Milas Belediyesine ödül

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen "Etkin Belediye Proje Yarışmasında" Milas Belediyesi ödüle layık görüldü.

Milas Belediyesi , Baltalıkapı Çevre Düzeni,Sokak Sağlıklaştırma ve Hacıilyas Meydanı Çevre Düzeni,Sokak Sağlıklaştırma projeleri ile Tarihi Kentler Birliğinden aldığı ödüllere bir yenisini de Çöllüoğlu Hanı ve Arasta Çevresi Restorasyon Projesi ile MİARGE tarafından verilen ödülü ekledi.

Büyükşehir Belediyeleri, İl Belediyeleri ve nüfusu 50.000’nin üzerindeki belediyelerin yer aldığı 1. Grup belediyeler arasında yer alan grup içerisinde; “Hoş Geldin Bebek Projesi” “Milas Çöllüoğlu Hanı ile Arasta Çevresi Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi” “Milas Kent Belleği Projesi” ve “Milas Şehitler Anıtı Projesi” ile yarışmaya katılan Milas Belediyesi, “Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunmasına Yönelik Projeler” kategorisinde “Milas Çöllüoğlu Hanı ile Arasta Çevresi Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi” ile Ödüle layık görüldü. Ödül töreninde projeler hakkında bilgilendirme sunumu Milas Belediyesi KUDEB sorumlusu İsmail Ernur Öztekin tarafından yapıldı. Törende katılımcı belediyelere Milas Belediyesi tarafından hazırlanan proje tanıtım videosu gösterimi de izlettirildi.

Çevre ve altyapı projeleri, iyi yönetim projeleri, sosyal-ekonomik ve kültürel projeler, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik projelerin olduğu yarışmada belediyecilikte yenilikler yapan Türkiye’nin dört bir yanından belediyeler Ankara Green Park Otel’de düzenlenen ödül törenine katıldı.

Açılış konuşmasını yapan ve düzenlenen yarışma hakkında bilgi veren MİARGEM Başkanı Halil Memiş,

“Etkin Belediye Proje Yarışması belediyelerimizin ve bağlı kuruluşların uyguladığı sonucunu aldığı toplumsal faydalarını gördüğü projelerinin diğer belediyelerimize aktarıldığı ve diğer belediyelerimizce uygulanabilir hale gelmesi için çaba gösterildiği en önemli ve tek platformdur. Belediyelerimizin proje üretmelerine teşvik etmek, üretilen projelerin kamuoyuyla paylaşılmasına ve diğer belediyelerin bu projelerden örnek teşkil etmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir etkinliktir" dedi.

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen "Etkin Belediye Proje Yarışmasında" ödül sahibi belediyeler belirlendi. Milas Belediyesi, 76 Belediye ve Bağlı kuruluşun 137 proje ile katıldığı yarışmada "Çöllüoğlu ve Arasta Çevresi Restorasyon Projesi" ile ödüle layık görüldü.Ödül Milas Belediyesi adına, Yerel Yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun tarafından Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat’a takdim edildi.Başkan Yardımcısı Zeynep Mat yarışma sonrası Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ,Ömer Süha Aldan ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’u makamlarında ziyaret ederek Milas Belediyesinin aldığı ödülü paylaştı.Ankara dönüşünde ise yarışma hakkında bilgi vererek ödülü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a takdim etti.

Yarışmada toplamda 40 ödül dağıtıldı. Büyükşehir belediyeleri 1. grup da, Nüfusu 50 binin altındaki Belediyeler ikinci grup da, Belde belediyeleri ise üçüncü grup da yarışmaya katıldı.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.