MHP’li vekilden soru önergesi

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye 2 maddelik bir soru önergesi verdi.Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çayhisar...

MHP’li vekilden soru önergesi

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye 2 maddelik bir soru önergesi verdi.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çayhisar köyünde yaşanan köprü sorunu ile ilgili olarak meclise soru önergesi veren Erdoğan, köylülerin yıllardır köylerine ulaşımı sağlayacak bir köprü olmadığı için, kendi imkanları ile yaptıkları tahta bir köprüyü kullandıklarına dikkati çekti.

Köylülerin köprü nedeni ile büyük bir mağduriyet karşısında kaldığını belirten Eredoğan, “592 kişinin yaşadığı ve Çayhisar çayının ikiye böldüğü köyde ikamet eden öğrenciler de bu tehlikeli köprüyü aşarak eğitimlerini idame ettirecekleri okullarına gidip gelmektedirler. Bugüne kadar iki öğrencimiz maalesef vatandaşlarımız tarafından mecbur kalınarak yapılmış olan bu köprüden düşerek hayatlarını kaybetmiştir. Halen, tehlikenin gün geçtikçe arttığı bölgede bir köprü yapılması için başlatılan bir çalışma bulunmamakta ve vatandaşlarımızın canları göz göre göre tehlikeye atılmaktadır. Ayrıca acil durumlarda; özellikle kış aylarında, vatandaşlarımızın yapmış olduğu köprünün de defalarca çökmesi nedeniyle gerekli yardımların yapılamamasıyla mağduriyetlerin çoğalması durumu söz konusudur” dedi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan tarafından verilen soru önergesi şu maddelerden oluşuyor:

-Çayhisar Köyümüzün ihtiyacı olan ve vatandaşlarımız için hayati bir önem arz eden bir köprünün yapılmamasının nedeni nedir?

-Yeni can ve mal kayıplarının yaşanmaması için Çayhisar köyünü ikiye bölen Çayhisar çayı üzerine bir köprü yapılması için bilginiz dahilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır?”

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.