MHP’Lİ ADAYLAR HES’TE KÖYLÜNÜN YANINDA

MHP Muğla Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan ile  MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Avcılar köyüne ziyaret ederek yapılması planlanan Akçay HES Projesi hakkında görüşlerini...

MHP’Lİ ADAYLAR HES’TE KÖYLÜNÜN YANINDA

MHP Muğla Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan ile  MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Avcılar köyüne ziyaret ederek yapılması planlanan Akçay HES Projesi hakkında görüşlerini dile getirirken, bu konuda yöre halkının ve köylünün yanında olacaklarını açıkladılar. Erdoğan ve Yenice, bu bölgede tarım ve balıkçılığa dayalı yatırımların yapılması gerektiğinin altını çizdiler.

MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan ve Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Avcılar köyünü ziyaret ederek burada Avcılar ve civar köylülerle bir araya gelerek istek ve sorunlarını dinlediler.

Avcılar köyünde düzenlenen toplantıya Avcılar Köyü Muhtarı İsmet Kara, Bozyer Köyü Muhtarı Halil Çakar, Fadıl Köyü Muhtarı Mustafa Demirtaş, Taşlı Köyü Muhtarı Süleyman Gül ve yöre halkı katıldı.

Muhtarlar adına konuşan Bozyer Köyü Muhtarı Halil Çakar, yörede yapılacak olan HES hakkındaki görüş ve düşüncelerini dile getirirken yörede kurulması planlanan santrale karşı olduklarını ve bu doğrultuda mücadele verdiklerini belirterek destek istediler. Çakar; “Akçay HES Projesi için başta Avcılar olmak üzere yöredeki diğer 5 köy çırpınmakta. Bu işin sonunu getireceğinizi hepimiz inanıyoruz. Yıllarca burada yaşayan insanlar evinden barkından ayrılmak zorunda kalacaklar. Bu mağduriyeti gidermek üzere MHP siyasetçileri bizlere omuz verdiniz. Önümüzdeki günlerde daha iyiye geleceğiz ve bu projeyi iptal ettireceğiz. İnancımız sonsuz.” Diye konuştu.

Erdoğan: yöre halkının yanındayız

Muhtarları ve köylüleri dinleyen MHP Muğla Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, yöre halkının yanlarında olduklarını açıklarken, “ Bunu sadece bir seçim çalışması olarak düşünmeyelim. Türkiye’de HES’lerle ilgili çok tartışma yaşandı ve halen daha yaşanmaya devam ediyor. Niçin yaşanıyor? Birçok yerde bölgenin tabi güzelliğini, tarihi değerlerini yok eden küçük santraller yapılıyor. Yapılan santrallerinde maalesef birilerini zengin etmek için yapılıyor. Muhtarlarımızdan santralle ilgili geniş kapsamlı bilgi ve haritaları aldık. Avukat ve mühendis arkadaşlarımız birlikte oturup çalışacağız. Yöre halkının mağduriyetinin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız. HES projesi ile ilgili MHP olarak, Muğla Milletvekili olarak, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi olarak sonuna kadar sizlerin yanında olacağız sizlerle birlikte hareket edeceğiz. Büyükşehir ve Menteşe’yi biz kazanırsak şuna söz veriyoruz. Köydeki vatandaşımızın ineğiyle, köpeğiyle, tavuğuyla, koyunuyla uğraşmayacağız kimsenin uğraşmasına da izin vermeyeceğiz. Köylünün elindeki ekmeği alırsanız köylü nereye gidecek. Bunları çözmeden köylünün elindeki ekmeği almaya kimsenin hakkı yok. Gerek Büyükşehir Belediyesi olarak gerek Menteşe Belediyesi olarak en hızlı şekilde bu yörelere hizmet getirecek teşkilat yapısını kuracağız. Bu bölgedeki yaşayan vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için elimizden gelen bütün tedbirleri alacağız. Vaade bulunmak siyasette kolay bir şey, biz cicili bicili vaadlerle hiç kimseyi kandırmak istemiyoruz. “ dedi.

Yenice: HES’in yapılmaması için elimizden geleni yapacağız

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice ise yöre halkının HES’e karşı mücadelesinde yanlarında olduklarını belirterek halkın bu mücadeleyi kazanacaklarını söyledi. Yenice, göreve gelmeleri durumunda bu yörede tarım ve balıkçılığa yönelik projeleri hayata geçireceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Ülkemiz artık HES’leri ciddi olarak tartışıyor. Ekolojik dengeyi bozduğu, çevreye zarar verdiği artık aşikar. HES yapımında sadece bugün baraj, elektrik santrali yapılmasıyla iş bitmiyor. Artık uzun yılları etkileyen bir yola çıkmış oluyoruz. Çünkü baraj tabanı doluyor, bu topraklar deltaları oluşturamıyor, canlılar ölüyor, ağaç her şey bozuluyor. Bu konuda hukuki, kamuoyu oluşturma, dava açma gibi her türlü desteği vereceğimizden hiçbir şüpheniz olmasın. Ama ben öncelikle bu HES’in yapılmaması için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Ben şuna inanıyorum, hiçbir beden insanları kökenlerinden söküp götürmeye değmez diye düşünüyorum. Ayrıca biz bu yörede tarımı, balıkçılığı destekleyen projeler geliştirmek istiyoruz. “ dedi.

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.