MHP’DEN APO TEPKİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Menteşe İlçe Başkanı Şevket Tokur, ülke gündemini işgal eden operasyonlar, Milletvekili Engin Alan’ın tutukluluğu ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanması için...

MHP’DEN APO TEPKİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Menteşe İlçe Başkanı Şevket Tokur, ülke gündemini işgal eden operasyonlar, Milletvekili Engin Alan’ın tutukluluğu ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanması için yapılan çalışmaları değerlendirdi.

MHP Menteşe İlçe Başkanı Şevket Tokur, İlçe binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. 17 Aralık operasyonunun sulandırıldığını ileri süren Tokur, CHP ve BDP milletvekillerinin tamamının serbest bırakıldığını, MHP Milletvekili seçilen Engin Alan Paşa’nın ise hala içeride tutukluğunun sürdüğünü açıkladı.

17 Aralık operasyonu sonrası operasyonu gerçekleştiren savcı ve polislerin görevlerinden alınmasını eleştiren Tokur, “Operasyonu yapanların tek suçu, suçlamalara adı karışanların İçişleri Bakanlığı’na bilgi vermemesi. İzmir’de yapılan operasyonu gerçekleştiren polisler de görevden alındılar. Sayın Başbakan ‘Bizim abdestimizden ve namazımızdan şüphemiz yok’ demektedir. Eğer şüpheniz yok ise bırakan yargı ve emniyet işini yapsın” dedi.

CHP ve BDP’nin tutuklu milletvekillerinin tamamının serbest bırakıldığını belirten Tokur, “MHP Milletvekili Engin Alan paşamız halen neden cezaevindedir. Bütün teröristlerin salıverildiği ortadayken, bir subayın halen cezaevinde olması hukuksuzluğun açık göstergesidir. Engin Alan Paşa üzerinden bir takım menfaat elde etmeye kalkanları sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli gerekli cevabı vermiştir. Engin Alan paşamız yaşananlardan dolayı yayınladığı mesajında genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin her sözünün ve kararının ardında olduğunu açıkça beyan etmiştir” dedi.

AK Parti Milletvekili ve anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun sosyal medyada yaptığı açıklamaya göre terörist başı Apo’nun yeniden yargılandığını ima ettiğini belirten Tokur, “Bu şu demektir. Terörist başının yeniden yargılanma talebinin kabul edilmesinin ardından yargılama süreci devam ettiği için seçilme hakkı elde edecek ve meclise girecektir” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.