MHP Sine-i Milleti görüşecek

Partisinin 20 Nisan 2013 Pazar günü İzmir’de düzenlediği “Bayrak” mitingi ve parti çalışmaları için Muğla’ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, parti il binasında düzenlediği...

MHP Sine-i Milleti görüşecek

Partisinin 20 Nisan 2013 Pazar günü İzmir’de düzenlediği “Bayrak” mitingi ve parti çalışmaları için Muğla’ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında hazırlanan fezlekeden, Akil Adamlar oluşumuna kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayrak mitingine bütün vatandaşları davet eden Tanrıkulu, Bursa’daki Kuruluş Mitinginin ardından düzenlenen temalı mitinglerin ikincisinin Bayrak mitingi olduğunu belirtti.

Türkiye çözülmeye götürülüyor

Türkiye’nin Çözüm Süreci adı altında çözülmeye ve parçalanmaya götürüldüğünü vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, “ T.C ibarelerinin kaldırıldığı bu günlerde Sağlık Bakanlığından bu ibare kaldırıldı. Milletten gelen tepkiler üzerine geri adım atıldı. Bürokratlara emri ve talimatı veren siyasi irade geri çekildi olan bürokratlara oldu.

Biz MHP olarak her zaman olduğu gibi tavrımızı net olarak ortaya koyuyor dik bir duruş sergiliyoruz. Mecliste de aynı tutumu sergiledik ve komisyon görüşmelerinde red oyu verdik. Ülkemiz genelinde gittiğimiz her yerde milletimizden gizlenenleri milletimize anlatıyor ve iktidarı milletimize şikayet ediyoruz” dedi.

Akil Adamlar sakat bir teşekkül

Son günlerde büyük tartışmalar neden olan iktidar tarafından oluşturulan Akil Adamlar komisyonları hakkında da görüşlerini dile getiren Tanrıkulu, “ Akil ismi Osmanlıcada yiyici demek. Bu oluşum ismi bile sakat olan bir teşekkül. Biz bu teşekküle ve isimlere karşıyız. Bunlar Anadolu’da kime neyi anlatacaklar. İmralı’da, Kandil’deki görüşmeleri ve anlaşmaları mı anlatacaklar. Muğla’ya gelip neyi anlatacaklar. Şehit analarına, şehit çocuklarına neyi anlatacaklar. Önce Güneydoğu’ya gidip anlatsınlar. Milletten hiçbir şey saklı olmaması lazım. Teşekkülü oluşturan isimlerin bir çoğu tartışmalı isimler. Aralarında az sayıda toplum tarafından sempati ile bakılan isimler var onlarda bu teşekkülün içinde harcanıp gidecekler.

Tarih tekerrür ediyor. 90 yıl önce Damat Ferit Hükümeti de böyle bir heyet oluşturmuştu. 7’şer kişiden oluşan heyetleri Anadolu’ya göndermişti. Bugünkü yapının arkasında da aynı düşünce ve yapı var. Ama Türk Milleti zamanı geldiğinde tıpkı o zaman olduğu gibi günümüzde de gerekli cevabı verecektir”diye konuştu.

Fezleke’nin arkasında korku var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında meclise getirilen fezleke ile ilgili olarak da konuşan Tanrıkulu,” Bu tavır ve zihniyetin arkasında korku var. Ürküyorlar ve korkuyorlar. Ama korkunu ecele faydası yoktur. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli hakkında fezlekesi olmayan tek lider. 2011 yılındaki seçim konuşmalarına dayanarak hükümetin talimatı ile fezleke hazırlanıyor. Savcılar, hakimler, mahkemeler onların elinde. Burada bir hukuk katliamı var. Ama önce adaleti teraziye oturtmak gerekir. MHP’den, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’den, milletimizden korkuyorlar” şeklinde konuştu.

Kötü söz sahibine aittir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki “ Contaları yakmış, emekli olsun” şeklindeki beyanatını da sert bir dille eleştiren Tanrıkulu şunları söyledi: “ Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanına hiç de yakışmayacak sözler. Kötü söz sahibine aittir. Kendisini bağlar. Bu konuda konuşmaya bile gerek yok aslında. Başbakanın nasıl bir ruhsal durum içinde olduğunu bilmiyorum ben ruh doktoru değilim. Ama kendisinde yıllardan beri bir davranış bozukluğu var bu da aşikar”

Tanrıkulu, yine son günlerde bazı MHP yöneticileri ve milletvekillerinin Sine-i Millete dönme düşünce ve açıklamalarına da açıklık getirirken, sözlerine şunları ekledi: “ Sine-i Millet bazı dönemlerde başvuruldu. Şu anda partimizde bu doğrultuda net bir düşünce girişim yok. Fakat önümüzdeki hafta partimizin yetkili organlarının toplantısında bu konu enine boyuna ve derinlemesine görüşülecek”

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.