MHP, MUĞLA'YI KAPATTI..!

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 2 Kasım 2012 tarihinde yapılan Büyük Kurultay'da mevcut genel başkan Devlet Bahçeli'yi desteklemeyen il başkanları ve yönetimleri teker teker görevden alınmaya başlandı. Bunun ilk adımı Büyük...

MHP, MUĞLA'YI KAPATTI..!

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 2 Kasım 2012 tarihinde yapılan Büyük Kurultay'da mevcut genel başkan Devlet Bahçeli'yi desteklemeyen il başkanları ve yönetimleri teker teker görevden alınmaya başlandı. Bunun ilk adımı Büyük kurultay öncesi ülke genelinde diğer genel başkan adayı Koray Aydın'ı açık bir şekilde destekleyen Muğla İl Yönetiminin alışılmadık bir şekilde görevden alınması oldu. İl Yönetimine gelen yazıda “Partinin Muğla'da kapatıldığı” bildirildi.

Yönetim Seçim Çalışması yaparken öğrendi

MHP Muğla İl Yönetimi geçtiğimiz günlerde seçim çalışmalarını başlatarak Fethiye ve Köyceğiz'de yapılan istişare toplantılarında seçim stratejilerini belirlemişti. Bu toplantılardan 3'üncüsü ise Marmaris'te gerçekleştirilirken MHP Genel Merkezi'nin kararı Muğla'ya ulaştı. Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in imzası ile il teşkilatına gönderilen faksta Muğla İl Teşkilatı'nın MYK'nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından MHP Muğla İl Teşkilatının “kapatıldığı” bildirildi.

Bu haber üzerine İl Başkanı Osman Güven, Marmaris'teki toplantısını yarıda keserek Muğla'ya döndü ve yönetimi olağanüstü toplantıya çağırdı. Güven ve yönetimi gelişmeyi değerlendirirken toplantı sonrası bir açıklama yapıldı.

Bu bizim için onurdur

Muğla il kongresinde MHP tabanının oyları ve teveccühü ile yönetime geldiklerini hatırlatan Osman Güven, “ Daha önce 2 dönem il başkanlığı yaptım. Bu süreç içinde Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yanında yer aldım ve destekledim. Son kurultay öncesinde de Sayın Koray Aydın Bey'i destekledik ve bunu siyasi etik gereği açık bir şekilde dile getirdik. Bunu kendi nefsimizle değil değişim ve gelişim isteyen parti tabanımızın sesine kulak vererek yaptık. Bütün çalışmalarımız ve hedefimiz partimizi Muğla'da çok daha yukarılara taşımak.

Çalmadık, çırpmadık. Hırsızlık yapmadık. Muhalif olduğumuz için görevden alındık. Bununla da onur duyuyoruz. Fakat alışılmışın dışında “İl teşkilatı kapatılmıştır” şeklindeki yazı ile olması bizleri olduğu kadar partililerimizi ve tabanımızı da çok derinden üzmüş ve yaralamıştır. İnşallah bu karar partimiz için hayırlı olur. “dedi.

Büyük tepki yarattı

MHP Muğla İl Teşkilatı'nın genel merkez tarafından kapatılma kararı Muğla'daki teşkilatlar ve partililer tarafından da büyük tepki ile karşılandı. Partililer, “ Parti ne genel merkezin ne il yönetiminin ne de bir başkasının malı değildir. Milliyetçi Hareket Partisi mazisinde büyük şan ve şerefler taşıyan büyük mücadeleler verilen bir partidir. MHP Türk Milletinin, ülkücülerin, Türk Milliyetçilerinin partisidir. Parti içindeki hiçbir irade de parti tabanından daha üstün değildir.

Ülkenin içinde bulunduğu durum bu kadar açık ve net ortadayken, parti içinde birlik ve beraberliğin tesis edilmesi ve yaraların sarılması gerekirken alınan böyle bir karar çok ilginç. “diyerek karara tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan, partinin kapatılması yazısının mesai günleri dışında Cumartesi günü MHP İl Başkanlığına gönderilmesi dikkat çekerken, Büyük Kurultay'da diğer genel başkan adayı Koray Aydın'ı destekleyen illerin de görevden alınacağı, büyük kurultay delegelerinin de ihraç edileceği parti genel merkezindeki kaynakların verdiği bilgiler arasında.

Akraba Ataması mı yapılacak?

Görevden alınan MHP Muğla İl Yönetimine Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in Fethiye'de yaşayan bir akrabasını atayacağı iddiası parti içi kulislerde şimdiden dile getirilirken, böyle bir gelişmenin ise partiyi Muğla'da ve yapılacak olan yerel ve genel seçimlerde büyük sıkıntılara sokacağı ifade ediliyor.

Genel Merkezin Takdiri

Ani gelişmeyi değerlendiren MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan “Bu durumun Olmasını İstemezdik.

Söylenecek fazla birşey yok, bu karar genel merkezimizin takdiridir inşallah bu karar hem arkadaşlarımız hem de partimiz için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.