MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz:

Muğla’nın ilk Cemevi’nin Bodrum’daki temel atma törenine, Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti üyesi ve Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz birlikte katıldı.Törene...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz:

Muğla’nın ilk Cemevi’nin Bodrum’daki temel atma törenine, Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti üyesi ve Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz birlikte katıldı.

Törene katılan Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti üyesi ve Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, gazetecilerin çözüm süreci ile ilgili sorularına yanıtladı. Doğan, hükümetin siyasi partilerle uzlaşıp barış sürecini başlatması gerektiğini belirterek, “Çözüm süreci ile ilgili olarak oluşmuş olan yedi grubun ve bu grupların fonksiyonu yurttaşların barış süreci ile ilgili düşüncelerini not etmek onların bir sentezini yapmaya çalışarak bir rapor halinde hükümete sunmak olarak özetliyorum görevlerini. Sayın Başbakan’ın bütün bu eleştirileri ya da soruları göz önünde bulundurarak halkı daha çok aydınlatabilecek. Eğer halkı aydınlatmayı bu safhada uygun bulmuyorsa siyasi parti liderlerini mutlaka davet ederek onlara verilmesi gereken asgari bilgileri vermesi gerekiyor diye düşünüyorum. Demokrasilerde devlet herkesin, her vatandaşın devletidir. Herkesin devletin kendi yapısında eğer önemli bir değişikliğe doğru gidiliyorsa yeni anayasayla, yeni anayasa projesiyle bununla ilgili bilgileri en azından yurttaşların kendi kanaatlerinin ifade kanalı oluşturarak siyasi partilerin liderlerini çağırıp onlara bilgi vermesi bir zorunluluktur. Bu eğer yapılamazsa akil adamlar grubu denen grupların halkı aydınlatma çabaları istenen sonuca varmayabilir. 63 kişi her türlü sorumluluklarını bir taraf bırakarak ülke sorunu olarak kabul ettikleri halkın aydınlatılması meselesini kendilerine dert edindiler ama burada hükümetin onlara destek olması gerekir. Siyasi partilerle görüşüp bir masa etrafında toplanıp evvela kendi aralarında barış süreci başlatması gereklidir”dedi.

“Akil Adamları desteklemiyoruz”

Törene katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın tam aksine akil insanları parti olarak desteklemediklerini belirterek, “Bana göre akil adamlar komisyonunun en akıllılarından birisi olan sayın hocam Prof. Dr. İzzettin Doğan bile bazı soruların kafalarda netleşmediğini, yeteri kadar bilgi alamadıklarını, ifade ettiler. Kimsenin bir şey bilmediği Sayın Başbakan’ın Türkiye’yi nereye götüreceği. Bu sürece MHP başından beri karşıdır. Dolayısıyla bu sürecin eklentileri olarak değerlendirebileceğimiz, bazı insanların samimiyetlerini istismar ederek kurulmuş olan akil adamları hiçbir şekilde desteklemiyoruz ve bir sonuç çıkacağını da düşünmüyoruz”dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Muğla'nın ilk Cem Evinin temel atma törenine geçildi. Törene, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün ile siyasi parti temsilcileri alkışlar arasında Cemevinin temelini birlikte attılar. Yoğun katılım ile gerçekleşen temel atma törenine, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Tarım Orman ve Köyişleri, Maliye Eski Bakanı Lütfullah Kayalar, Bodrum İlçe Emniyet Müdür Ömer Akgün, Bodrum İlçe Müftüsü Emin Arık, Mahalli İdareler İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz, MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül, Siyasi Parti Belde Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Cem Vakfı Aydın, İzmir ve Harmandalı Şube Başkanları, Cemevi dedesi Ali Şar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konacık Beldesi Beylik Kırlar Mevkiindeki bin 200 metrekarelik alana, 650 bin TL harcanarak yapılacak olan Cemevi için 24 Temmuz 2012 tarihinde Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ile Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol sonrasında ise ilk grobetonu atılan Cemevi, Bodrum mimarisine uygun olarak yapılacak.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.