Mezunlar Menteşe’de buluştular

Tarihi evleri, Arnavut kaldırımlı dar sokakları, Saburhanesi, han ve hamamlarıyla geçmişten geleceğe yolculuk yapmak isteyenlerin uğrak yeri olan Menteşe, kültür turizminde marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.Her yıl...

Mezunlar Menteşe’de buluştular

Tarihi evleri, Arnavut kaldırımlı dar sokakları, Saburhanesi, han ve hamamlarıyla geçmişten geleceğe yolculuk yapmak isteyenlerin uğrak yeri olan Menteşe, kültür turizminde marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Her yıl binlerce fotoğraf sanatçısı, tarihçi, yazar ve kültür turizmine merak duyan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Menteşe, dün 1961 Balıkesir Necati Öğretmen Okulu mezunlarını ağırladı. 1961 mezunları, sınıf arkadaşları Recai Gürsel Akkul’un ev sahipliğinde Menteşe’de buluştular.

Buluşmaların geleneksel hale geldiğini belirten Akkul, “İlk defa mezun olduğumuz okulun bahçesinde 2011 yılında bir araya geldik. O günkü buluşmamızdan sonra bunu geleneksel hale getirdik ve bugün aynı okuldan mezun olduğumuz arkadaşlarımla bir aradayız. 3 gün boyunca arkadaşlarıma kentimiz gezdireceğim. Bu gezi sırasında ulaşım dahil birçok konuda destek olan Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. ” dedi.

1961 Balıkesir Necati Öğretmen Okulu 26 mezun eşleriyle birlikte geldikleri Menteşe’de ilk olarak seyir tepesine çıktılar. Buradan Saburhane gezisine çıkarak Apostol Hanı, Savran Evi, Konakaltı Kültür Merkezi, Müze ve Menteşe Belediyesini ziyaret eden mezunlar kente hayran kaldıklarını belirterek, Menteşe Belediyesine misafirperverliği için teşekkür ettiler.

Kültür turundaki gezilerine Menteşe Belediyesi binası önünde tamamlayan 1961 mezunlarına, daha sonra Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce içerisinde belediye ve kenti tanıtıcı ürünlerin yer aldığı çantalardan hediye edildi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.