Mezunlar göle maya çaldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi köyceğiz Meslek Yüksek Okulu’nda mezuniyet coşkusu yaşanırken, mezunlardan birisi göle atıldı ve göle maya çalındı.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Köyceğiz Meslek Yüksekokulu tarafından...

Mezunlar göle maya çaldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi köyceğiz Meslek Yüksek Okulu’nda mezuniyet coşkusu yaşanırken, mezunlardan birisi göle atıldı ve göle maya çalındı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Köyceğiz Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen mezuniyet töreni, Köyceğiz Belediyesi Delta Tesislerinde görkemli bir şekilde gerçekleşti.

Törene Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Cem, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Zafer Tuncer, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü Zafer Duymuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak, Okul Müdürleri, Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Haşim Kafalı, kurum amirleri ile öğrenci aileleri katıldı.

Meslek Yüksekokulu’nun bu sene ikinci mezunlarını verdiği tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 2013-2014 eğitim öğretim yılı mezunları adına konuşmayı Ormancılık Bölümü öğrencisi Mustafa Cengiz yaptı.

Mezuniyet töreni açılış konuşmasını yapan Köyceğiz Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler, öğrencilere mezun olmalarının öğrenme  serüvenlerinin  sonu olmadığını belirterek “Bizler beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi telkin eden bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu nedenle hayatınızın her aşamasında yeni şeyler öğrenme çabası içinde olmalısınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Daha sonra konuşma yapan  Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ise, Köyceğiz’in hayali olan meslek yüksekokulunu Köyceğiz’e kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ve bu yıl ikinci mezunlarını vermesinden onur duyduğunu belirtti. Yüksekokulun, geçen üç yıl içerisinde gerek öğrenci sayısı gerekse akademik yapı açısından büyük bir gelişim yaşadığı ve yöreye önemli bir katkı sağladığını vurgulayan Prof. Dr. Harmandar, yüksekokulun gün geçtikçe daha da büyüyeceğini ifade etti.

Köyceğiz Meslek Yüksekokulundan dereceyle mezun olan öğrenciler, sahneye davet edilerek ödül, plaket ve belgeleri takdim edildi. Yüksekokul, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı birincisi Mustafa Cengiz, plaket ve hediyesini Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın elinden almasının ardından birlikte yaş kütüğüne isim çakma merasimi gerçekleştirildi.

Daha sonra tüm programlardan mezun olan öğrenciler sahneye davet edilerek belgeleri takdim edildi. Bütün öğrencilere belgelerinin sunulmasından sonra, bir mezuniyet klasiği olarak kepler havaya atıldı.

Köyceğiz Meslek Yüksekokulu tarafından geleneksel hale dönüştürülen mezuniyet töreni sonrası bir öğrencinin Köyceğiz gölüne atılarak sembolik olarak maya çalınması konuklar tarafından büyük beğeni topladı. Bu yıl Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı mezunu Gürkan İkiz göle atılarak, seromoni gerçekleştirildi.

Şenlik havasında geçen tören sonunda öğrenciler, aileler ve diğer konuklarla birlikte Köyceğiz Gölü’nde tekne gezintisi yapılarak mezuniyet törenleri tamamlandı.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.