Mezbahalar tam kapasite çalıştı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren tesislerde Kurban Bayramı’nda Muğla’da resmi rakamlara göre 272 büyükbaş, 676 küçükbaş kurbanlık kesildi.Muğla Büyükşehir...

Mezbahalar tam kapasite çalıştı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren tesislerde Kurban Bayramı’nda Muğla’da resmi rakamlara göre 272 büyükbaş, 676 küçükbaş kurbanlık kesildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Muğla ili genelinde Kurban Bayramı’nda resmi olarak çalışan mezbahalar ve kesim alanlarında 272 büyükbaş kurbanlık, 676 küçükbaş kurbanlığın İl Kurban Hizmetleri Komisyonu kararlarına uygun, kapalı alanlarda ve veteriner hekim kontrolünde kesildiğini açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, Kurban Bayramı’nda Muğla ilinin tamamında vatandaşların mağdur edilmeden standartlara uygun  alanlarda kurbanlıklarını kestirdiklerini, vatandaşların istek ve taleplerine göre kurbanlıkların teslim edildiğini söyledi. Hacı Koç; “Kurban Bayramı’nda Muğla ve ilçelerinde hizmette olan mezbahalarımız ve İl Kurban Hizmetleri Komisyonu kararı gereği açık tuttuğumuz kesim alanlarında veteriner hekimler eşliğinde kapalı alanlarda kesimler yapılmıştır. Çevre sağlığı ve gıda hijyeni konusunda bütün kurallara dikkat edilerek yapılan kesimlerde Muğla ilimizde 272 büyükbaş, 676 küçükbaş kurbanlık kesilerek vatandaşlara teslim edilmiştir. Tesislerimizde vatandaşlarımızın istek ve taleplerine göre kurbanlıklar bölünerek vatandaşlara kolaylık sağlanmıştır. Ayrıca kurbanlıklar hayvan pazarlarından Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlarla ücretsiz taşınarak vatandaşların mezbaha ve kesim alanlarına ulaşımı sağlanmış ve kesimlerin bu alanlar dışında yapılmasının önüne geçilmeye çalışılmıştır. Muğla ilimizdeki kesim alanlarımızda Kurban Bayramı’nın ilk günü kesimlerin tamamı yapılmış, vatandaşlar mağdur edilmeden kurbanlıklarını teslim almıştır.” dedi.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.