Mezbaha kesim ve gelirlerinde artış

Muğla Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Mezbaha Tesisleri; 2008 yılında hizmete giren yeni binasıyla beş yılda gelirlerinde büyük artış sağladı.Muğla Belediyesi Mezbaha Tesisleri 1999 yılından 2008 yılına kadar eski...

Mezbaha kesim ve gelirlerinde artış

Muğla Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Mezbaha Tesisleri; 2008 yılında hizmete giren yeni binasıyla beş yılda gelirlerinde büyük artış sağladı.

Muğla Belediyesi Mezbaha Tesisleri 1999 yılından 2008 yılına kadar eski binasında hizmet verdikten sonra,2008 yılının Mart ayında İller Bankası kredisiyle yapılan yeni ve modern binasında hizmete başladı. Tesisin yeni ve raylı sistemle çalışması hijyen ve temizlik açısından olduğu kadar, açıldığından bugüne kadar kesim adedi ve gelir anlamında da büyük artış sağladı. 2008 yılında 9861 olan kesilen hayvan sayısı 2012’de 12748 olup, elde edilen gelir de 320 bin TL’den 759 bin TL’ye ulaştı. Tesis ayrıca Kurban Bayramlarında büyük ve küçükbaş hayvan kesimi yaparak da halka hizmet veriyor.

2008 yılında Kırmızı Et Yönetmeliği ve mezbahaların çalışma usul ve esaslarına göre kritik edilerek çalışma izin belgesi alan Muğla Belediyesi Mezbaha Tesisi, Türkiye ve Ege Bölgesi’ndeki mezbahalarla karşılaştırıldığında Gıda Güvenlik Sistemini oluşturmuş, kayıtlı ve onaylı İşletme Belgesi almaya hak kazanan mezbahalar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.