Mezarlıklar temizleniyor

Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından Fethiye genelini kapsayan tüm mezarlıklarda temizlik çalışmalarına başladı. Ekipler, başlatılan çalışmalar kapsamında, bir taraftan mezarlıklardaki yabani otları temizlerken,...

Mezarlıklar temizleniyor

Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından Fethiye genelini kapsayan tüm mezarlıklarda temizlik çalışmalarına başladı. Ekipler, başlatılan çalışmalar kapsamında, bir taraftan mezarlıklardaki yabani otları temizlerken, diğer taraftan ağaçları budama çalışması yaparak, mezarlığın güzel bir görünüm kazanması için çalışıyor. Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk, “halkımızdan mezarlarına sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

Taşyaka Şehir Mezarlığı ile başlayan çalışmaların, Hallaç, Karayolları, Foça, Karagedik ve Çatalarık Mezarlığı ile devam edeceğini belirten Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk, “Hem mezarlıklarımızı güzel bir görünüme kazandırmak, hem de kuru otlar nedeniyle olası yangınlara izin vermemek için temizlik çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz çeşitli bölgelerde çalışmalarına devam ederken, tüm mezarlıklar güzel bir görüntüye ulaşacak. Fethiye Belediyesi olarak biz bu çalışmaları her yıl yapıyoruz. Ayrıca Fethiye Belediye Mezarlıklar Müdürlüğünün başlatmış olduğu arşiv çalışması nedeni ile halkımızın cenazesi olduğu zaman kendi başlarına defin işlemi yapamamalarını, Alo 188’i veya Alo 179 Zabıta Hattı’nı arayıp bize bilgi vererek çalışmalarımıza destek olmalarını istiyoruz. Müdürlüğümüz cenaze olduğu zaman yıkama işleminden, defin işlemine kadar tüm işlemleri ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Kadın cenazeleri için yıkama işlemi nedeni ile bayan din görevlilerimiz görev yapmaktadırlar. Maddi durumu zayıf olan halkımız talep ettikleri takdirde pide ikramı vermekteyiz. Cenazeye katılan yaşlılarımız için tabure desteklerimiz de bulunmaktadır. Halkımızın tek yapması gereken Alo 188’i veya Alo 179 Zabıta Hattı’nı arayarak bizlere bilgi vermektir. Özellikle halkımızdan istediğimiz mezarlarına sahip çıkmalarıdır” diye konuştu.

Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğün yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşılayan Karagedik Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü yaptığı açıklamada, “Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne Mahallemizin mezarlığında yapmış oldukları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Mezarlığımız temizlendi ve çok güzel bir görünüm kazandı. Ben özellikle bu güzelliklerin önderi olan Fethiye Belediye Başkanımız Behçet Saatcı’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.